Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #casa ordonata

O casa ordonata iti aduce mai multi bani

O casa ordonata este o casa cu un consum mai mic de curent electric si o locuinta mai atractiva pentru potentialii cumparatori.

Afla motivele financiare pentru care ar fi bine sa ai o casa ordonata:

Dezordinea si praful

Intr-o casa dezordonata, calitatea aerului are de suferit. Numeroasele lucruri adunate in camere se umplu de praf si pot favoriza aparitia mucegaiului. Maruntisurile ratacite prin casa incurajeaza dezvoltarea alergenilor si germenilor. Acestia pot avea un impact serios asupra sanatatii tale prin expunere directa si de lunga durata.

Beneficiile ordinii din casa

Este cunoscut impactul pozitiv asupra mentalului pe care il are o casa ordonata. Pe langa relaxare si odihna mentala, o casa ordonata te ajuta sa castigi timp si sa faci economii. Odata ce te obisnuiesti sa fii organizat, gasesti mai repede lucrurile de care ai nevoie si sarcinile domestice nu mai dureaza ore in sir.

Intr-o casa dezordonata, exista intotdeauna lucruri de a caror existenta ai uitat. Aceste lucruri au costat bani si ar putea fi folosite sau vandute. In plus, exista riscul sa cumperi duplicate, asa cum se intampla adesea cu hainele si maruntisurile cum sunt lanternele sau umbrelele.

Cand ai o casa ordonata, elimini automat acele lucruri care nu-ti sunt necesare. Odata cu eliminarea lor (aruncare, vanzare, donare), eliberezi spatiul. Acest lucru poate insemna inclusiv economii la construirea unor spatii suplimentare de depozitare.

Economii la factura electrica

Incalzirea si racirea casei depind, printre altele, de circulatia aerului in acea locuinta. Cand camerele sunt aglomerate cu mobila si lucruri, circulatia aerului este restrictionata. Prin urmare, aparatele de racire si incalzire trebuie sa actioneze mai mult, ceea ce duce la facturi mai mari. Nu este suficient sa ai peretii bine izolati, trebuie ca incaperile sa beneficieze de o deschidere a spatiului, astfel incat sa se incalzeasca sau raceasca cu usurinta.

O casa ordonata se vinde mai bine

Cand vinzi casa, poti depozita lucrurile prin dulapuri, insa dulapurile nu le poti ascunde. O casa incarcata cu prea multa mobila si maruntisuri face o impresie proasta unui potential cumparator. Daca, insa, acesta din urma vede o casa aerisita, ar putea fi mai inclinat sa o cumpere.

Intr-o casa ordonata problemele se vad mai repede

Intr-o casa bine pusa la punct, problemele care pot aparea pe parcurs se vad mai repede si se poate interveni la timp. Gandacii care se ascund prin mobila si printre lucruri, petele de mucegai din colturi si alte probleme de acest fel se pot rezolva in timp util, astfel incat investitia financiara nu va fi niciodata semnificativa.

O casa ordonata poate fi renovata corect

Cand ai o multime de lucruri prin casa care nu-ti trebuie cu adevarat, o renovare sau o lucrare la domiciliu poate deveni un cosmar. Obiectele pe care trebuie sa le strangi iti pot distrage atentia de la planuri si astfel apar greselile. Intr-o casa unde lipseste ordinea se fac alegeri gresite in timpul unei renovari, aruncandu-se bani pe materiale care mai tarziu se strica sau nu-ti mai plac. Astfel, risti sa o iei de la capat de mai multe ori pentru ca nu ai ales corect spatiile de depozitare, in loc sa arunci balastul.

Foto: momoy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea