Amenajarea casei

#idei design baie #idei amenajare baie #baie sofisticata #design baie #amenajare baie

O baie sofisticata, in cativa pasi

Daca exista ceva ce cu siguranta ar aprecia absolut oricine atunci e vorba despre o baie stralucitoare. Si nu e vorba doar de o baie care sa sclipeasca de curatenie, ci de una care sa inspire lux si eleganta. Iata de ce anume ai nevoie pentru o baie in stil glam!

Dupa ani in care baile au fost doar niste spatii utile, lipsite de personalitate, designerii de interior au decis ca e timpul sa se treaca la un alt nivel, acela care sa ii satisfaca si pe cei care iubesc opulenta, stilul hollywoodian.

Sursa foto: moregeous.wordpress.com

Avantajul stilului glam este ca poate fi transpus intr-o multime de feluri, de la modern la retro, de la minimal, la luxuriant. Stralucirea este cea care da numitorul comun.

Sursa foto: simplifiedbee.com

Specialistii in design consultati de site-ul styleathome.com sugereaza ca trebuie sa pornesti de la o piesa mare in jurul careia sa construiesti intreg decorul: de la mare, la mic. Un element spectaculos, poate fi o oglinda mare cu o rama sculptata sau un dulap de baie argintiu, care sa reflecte lumina, o piesa centrala menita sa capteze atentia.

Sursa foto: decobizz.com

Corpurile de iluminat trebuie sa fie spectaculoase. Nimic simplu, totul trebuie sa aiba impact. Poate fi vorba despre un candelabru, o lampa uriasa sau chiar o veioza cu un abajur foarte elegant. Important e sa existe chiar mai multe surse de lumina.

Sursa foto: hgtv.com

Peretii sunt un alt element care poate face usor diferenta dintre o baie banala si una cu un aer sofisticat. Daca ai un sistem bun de ventilatie astfel incat in incapere sa nu se faca abur, atunci alege un tapet intr-o culoare puternica, dar cu insertii aurii sau argintii. Si o faianta stralucitoare poate transforma baia intr-o adevarata bijuterie.

Sursa foto: reneerodriguez.typepad.com

Mobilierul cu forme curbate, foarte feminine, contribuie si el la aspectul elegant si sofisticat al unei astfel de bai. Poate fi vorba si de elemente marunte precum accesorii de baie, precum bateria de la chiuveta ori sticle de parfum.

Sursa foto: styleathome.com

Sursa foto: hgtv.com

Un alt sfat de la specialisti este sa eviti ca totul sa fie alb in baie. Mobilier alb, pereti albi, prosoape albe, toate contribuie la un aspect curat al acestei incaperi, dar nicidecum la unul glam. Auriu, crem, siclam si chiar negru sunt nuantele care dau o eleganta aparte unei bai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea