Amenajarea casei

#design interior #amenajare casa #materiale naturale

Noua tendinta in design interior, materialele naturale

Una dintre cele mai noi tendinte in design interior sunt materialele naturale. Asadar, adu si tu caldura si cromatica naturii in casa ta, pentru a crea un mediu relaxant, care sa te binedispuna. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti transformi casa intr-un colt rupt parca din natura:


1. Podeaua

Cel mai important element in ceea ce priveste noul trend ce imita natura sunt podelele. Acestea trebuie sa fie din lemn, usor slefuit, sa arate cat mai natural si sa aiba consistenta scoartei brute a copacului.



De asemenea, daca vrei un design modern in care sa incluzi elemente ale naturii, poti alege niste covoare in nuante naturale, care sa imite gazonul. De asemenea, culorile precum coaja nucii de cocos ori iuta sunt perfecte pentru a acoperi podelele moderne.



Variantele sunt numeroase, insa atunci cand alegi, trebuie sa fii atent si la durabilitate sau rezistenta la pete.


2. Mobilierul din rattan

Foarte multi designeri de interior isi indreapta atentia din ce in ce mai mult spre mobilierul care imita natura, cel de rattan. Acestia au reinventat aceste piese atat de populare si le-au oferit o noua nota, mult mai moderna, distincta si eleganta. Formele, dimensiunile si culorile acestui tip de mobilier sunt atat de variate incat se preteaza oricarui stil, de la cel rustic pana la decorurile minimaliste, ultramoderne.

Asadar, nu strica sa adaugi si tu un strop de naturalete apartamentului tau situat in agitatia mediului urban. Decorul cat mai natural te va relaxa rapid atunci cand ajungi acasa.




3. Ferestrele

La fel ca si in cazul podelelor, trebuie sa dai o nota cat mai naturala si ferestrelor tale, daca vrei sa te afiliezi noului trend in materie de design. Nu trebuie sa folosesti neaparat un toc din lemn, ci doar sa transformi banalele termopane in obiecte de decor cat mai naturale. Decoreaza-le cu jaluzele dim bambus. Acestea sunt perfecte atat pentru exterior, cat si pentru interior. Combinate cu draperii si lenjerii in nuantele naturii, acestea vor crea un cadru surprinzator, relaxant si de efect.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea