Amenajarea casei

#patura #perne #caldura #curatare

Noi intrebuintari pentru o patura veche

Paturile vechi ocupa mult spatiu si, daca sunt pastrate, ar trebui sa li se gaseasca noi intrebuintari. Poti sa o dai copiilor pentru a se juca cu ea in aer liber, o pti transforma in accesorii de design interior, o pastrezi in masina pentru urgente sau chiar o poti folosi in gradina, la protejarea plantelor.

Iata in continuare cateva modalitati de a folosi o patura veche:
 

1 Saltea pentru joaca
 

Copiii mici sunt asezati adesea pe o plapuma sau o patura groasa, pe jos. Cei mici stau pe spate, exersandu-si muschii corpului, dar si atentia fata de ceea ce se intampla in jurul lor, inainte chiar de a putea vorbi. Sub patura moale a copilului poti pune o patura veche, groasa, care sa-i ofere celui mic mai mult confort si sa-l protejeze la spate.
 

2 Patura de calatorie
 

O patura in masina nu strica niciodata. Insa atunci cand pornesti la drum, lucrurile pe care le iei tind sa se deterioreze repede. De aceea, o veche patura cu care nu mai ai ce face in casa iti poate folosi in masina. O poti folosi sa te incalzesti, sa mergi la picnic, sa scoti masina din zapada, sa previi inghetarea sticlei. O patura veche se poate dovedi eficienta la tractiune, atunci cand rotile s-au impotmolit.
 

3 Fata de perna
 

Daca patura ta veche are inca un aspect satisfacator, o poti taia si croi astfel incat sa obtii fete de perna. Acestea vor putea fi folosite in decorul camerei, pe timp de iarna.
 

4 Patura pentru animalul de companie
 

O pisica sau un caine pot beneficia de confortul oferit de o patura mai veche. Se vor cuibari cu placere in locul lor preferat, in cos, cotet etc.
 

5 Fa o poncho

Daca nu ai avut niciodata un poncho, o patura veche este un material potrivit pentru asa ceva.
 

6 Carpe absorbante
 

O patura veche pe care nu o mai folosesti poate fi taiata spre a fi folosita pe bucati, la stersul prafului, la masina etc.
 

7 Foloseste patura la gradinarit
 

Uneori, o patura veche este tot ceea ce ai nevoie pentru a proteja plantele din gradina. Foloseste-o impotriva frigului sau pentru a impiedica buruienile sa se dezvolte.
 

8 Husa pentru mobila de gradina
 

O patura moale si placuta la atingere poate sa joace rol de husa pentru mobila de gradina. O poti folosi pe bancute , scaune, pe un balansoar etc. Mobila va deveni mai primitoare si mai vesela.
 

9 Patura, un motiv de joaca pentru copii
 

Copiii pot sa foloseasca patura in tot felul de moduri, care de care mai inventive. Isi pot face un cort in curte sau propriul lor spatiu de joaca in aer liber.
 

10 Doneaza-o
 

Daca nu gasesti nicio intrebuintare cu adevarat utila, atunci este mai bine sa donezi patura, in loc sa o depozitezi undeva ani la randul. Cineva in mod sigur are nevoie de o patura, in special nevoiasii. Vei ajuta astfel un om si vei evita sa acumulezi in casa lucruri inutile, care iti ocupa spatiu nejustificat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului