Amenajarea casei

#pudra de talc #indepartarea petelor #lucruri vechi #articole uz casnic

Noi intrebuintari la lucrurile vechi: articolele de uz casnic care lupta impotriva petelor

Pudra de talc, sarea, amidonul, fixativul sau pila de unghii. Atat de diferite, aceste obiecte de uz casnic au totusi ceva in comun: toate te ajuta sa lupti impotriva petelor. De acum nu mai este nevoie sa-ti strici hainele sau incaltamintea in programele la temperaturi ridicate ale masinii de spalat. Scapa de petele de grasime sau de cele de transpiratie cu ajutorul acestor simple lucruri, al caror scop initial de utilizare este altul. Citeste mai jos ce noi intrebuintari le poti da articolelor de uz casnic din locuinta ta.

Amidonul curata tenesii

Tocmai ce te-ai intors de afara iar tenesii tai albi nu arata tocmai bine? Clateste-i cu o carpa moale cu putina apa calduta, iar dupa ce s-au uscat, presara pe zona cauciucata putin amidon spray. In felul acesta vei tine la distanta murdaria si grasimea, iar incaltamintea ta va fi ca noua.

Sarea indeparteaza petele din cestile de cafea

Oricat ai spala setul de cesti de cafea, pe fundul acestora raman mici pete de culoare maronie.
Daca nu stiai, sarea si lamaia pot fi aliatul tau in indepartarea lor. Cum? Decojeste o lamaie, pune sare pe coaja ei si freaca energic ceasca. In cateva clipe, vei spune adio petelor.

Strecuratoarea ca ajutor pentru hainele sensibile

Atunci cand speli la chiveta tesaturile moi si hainele mai speciale, foloseste o strecuratoare normala de vase si spale-le acolo. Le protejezi de peroxidul provenit de la pasta de dinti sau de agentii de curatare de pe suprafata chiuvetei.

Pudra de talc pe camasile albe

Presara putina pudra de talc pentru bebelusi pe gulerul si la subratul camasii inainte sa o calci, pentru a preveni petele galbene formate in urma transpiratiei. Pudra formeaza o bariera care pastreaza uleiul si murdaria departe de tesatura.

Servetele pentru bebelusi indeparteaza petele de deodorant

Daca te-ai dat cu deodorant inainte sa te imbraci, iar apoi ai constatat ca bluza iti este patata de urme albe, nimic mai simplu. Nu o schimba, foloseste servetele pentru bebelusi si vei scapa de ele.

Fixativ pentru indepartarea rujului pentru buze

Daca iubita ti-a lasat urme de ruj pe gulerul camasii, aplica o doza sanatoasa de fixativ pe locul afectat si lasa sa se usuce timp de 10 minute. Tamponeaza apoi cu un burete moale inmuiat in apa. La sfarsit, spal-o la masina.

Sursa foto: wikihow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea