Amenajarea casei

#chiuveta #mobila #reparatii #cada #mucegai #rugina #gauri in pereti #urme pereti #marker permanent

Moduri simple prin care sa repari stricaciunile din casa ta

Usile scartaie, peretii tai albi si-au pierdut stralucirea de altadata, iar tavanul din baie se decojeste ca pielea arsa de soare? Este clar, locuinta ta are nevoie de cateva imbunatatiri pe care le-ai tot amanat din lipsa de timp sau poate din cauza faptului ca ti se pare ca nu te pricepi. Ei bine, cu ajutorul solutiilor de mai jos nu trebuie sa fi mester iscusit. Afla cum poti sa repari stricaciunile din casa repede si bine!

Zgarieturi pe mobila

In timp, oricat de bine ai avea grija de ea, mobila se degradeaza, iar zgarieturile sunt inevitabile. Le poti acoperi insa foarte usor cu un kit de reparatii, care contine batoane cerate in diverse culori. Daca ai mobila venghe sau neagra, cumpara un marker permanent si acopera cu el zgarietura. In felul acesta o vei face invizibila, iar mobila ta va scapa, cel putin la nivel estetic, de zgarieturi.

Mici gauri in pereti

Repara micile gauri din pereti cu ajutorul pastei de dinti. Daca ai pereti albi, este suficient sa umpli gaurelele cu pasta si nu se va mai cunoaste defectul. In cazul in care suprafata este colorata, asteapta ca pasta sa se usuce si apoi revopseste zona in culoarea originala.

Petele de rugina din chiuveta si cada

In functie de cat de persistenta este pata de rugina, alege o solutie de curatare potrivita.
Daca pata de rugina este superficiala, poti folosi o solutie formata din 100 ml de otet si sucul de la o lamaie. In schimb, daca rugina s-a depus intr-un strat consistent, alege produse puternice din magazine.

Spala pata de rugina cu apa calda si las-o sa se usuce complet, apoi aplica solutia. Curata bine cu un burete abraziv, inmuiat in apa.

Urmele negre pe pereti sau usi din cauza uzurii

Combina otet de mere si apa intr-un mic lighean in proportii egale. Inmoaie apoi o carpa fina in aceasta solutie si freaca suprafetele afectate incet, pentru a nu le zgaria. In scurt timp, le vei reda stralucirea.

Tavan exfoliat

Atunci cand tavanul din baie este exfoliat din cauza umiditatii prea mari, ia un spaclu si razuieste-l. Dupa ce a cazut toata lavabila, foloseste smirghelul pentru a netezi suprafata, apoi aplica o vopsea semilucioasa. Acesta ii va oferi protectia necesara impotriva mucegaiului sau petelor de umezeala care pot aparea.

Sursa foto: how-to-the-best.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare