Amenajarea casei

#casa #depozitare casa # idei depozitare casa

Modalitati inventive de depozitare

O galeata perforata, o tavita pentru cuburi de gheata sau o colivie ornamentala sunt cateva modalitati inventive de depozitare a bijuteriilor. Redescopera obiecte vechi din casa ta si da-le o noua functie, astfel incat sa le folosesti atat ca obiecte de decor, cat si ca recipiente in care iti pastrezi lucrurile.

Cerceii, o sursa inepuizabila de inspiratie

Cerceii pot fi atarnati de obiecte din acasa in asa fel incat aceste obiecte sa capete si un rol decorativ. Foloseste o rama de tablou si fixeaza sarme dintr-o parte in alta, apoi prinde cercerii de aceste sarme.

Foloseste o colivie decorativa din fier forjat pe post de depozitar al cerceilor tai. Colivia va arata fantastic si poate fi expusa oriunde in casa.

Perforeaza o galeata mica si veche, facandu-i orificii mici, pe orizontala. Decoreaza galeata cu material textil si foloseste orificiile pentru a agata cercerii. In timp ce exteriorul galetusei este ornat de sirurile de cercei, in interiorul ei poti pastra bratari sau coliere.



Foto:1.bp.blogspot.com

Tavitele pentru cuburile de gheata

Daca ai adunat de-a lungul timpului mai multe tavite pentru gheata decat ai nevoie, unora le poti da un rol nou. La o petrecere de copii, aceste tavite sunt ideale pentru a servi separat diverse bombonele si gustari. Chiar si cei mai mofturosi dintre copii vor gasi ceva pe gustul lor dintre atatea posibilitati.

Tavita pentru cuburile de gheata poate fi refolosita pe post de organizator in sertare. Grupeaza in cavitati nasturii, acele, pionezele, agrafele de par si toate celelalte maruntisuri pentru a nu se mai amesteca niciodata.

Patutul de bebelus

Copilul tau a crescut, iar patutul lui de bebelus si-a gasit locul undeva prin pod. De la aceasta piesa de mobilier se poate folosi partea laterala mobila, cu bare de lemn. Aceasta arata ca un spalier si este ideala pentru depozitarea pe verticala. Fixeaza-o pe un perete in camara si prinde pe ea mai multe carlige si suporturi. Poti agata, astfel, suluri de hartie, foarfece, cutii, role etc.



Foto: media-cache-ec3.pinterest.com

Obloane

Cand renunti la obloanele vechi ale casei, reconditioneaza-le si foloseste-le ca spatiu de depozitare. Fixeaza un oblon pe un perete pe holul casei. Intre lamele se pot tine ziare, reviste si chiar mesaje. Foloseste oblonul vechi ca pe un panou informativ rustic. Pentru un aspect deosebit, foloseste carlige si clesti decorativi.

Foto: athome.kimvallee.com

Scara

In cazul in care ai ramas cu o scara care nu-ti mai foloseste la nimic, nu te grabi sa scapi de ea. Curata scara bine si apoi agat-o de tavan, culcata. Poti prinde scara cu carlige metalice fixate in tavan. Adauga pe fiecare treapta carlige si apoi foloseste-ti imaginatia. Scara poate fi noul tau suport de uscat rufe pe umerase, in spalatorie. Daca o prinzi in balcon sau pe terasa, agata de trepte ghivece cu plante curgatoare.

Clipboard

Prea multe clipboarduri adunate prin sertare nu-ti sunt de niciun folos. Insa aceste accesorii de birou pot fi transformate in tablouri ieftine si atractive. Decoreaza un perete cu mai multe clipboarduri asezate unele langa altele. Poti prinde fotografii, post-it-uri, vederi sau orice altceva.



Foto: peacockchic.files.wordpress.com

Foto principal: indulgy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea