Amenajarea casei

# mobilier ratan sintetic #rachita # mobilier din rachita #mobilier ratan #diferente

Mobilier din ratan sau din rachita? Care este diferenta?

Mobilierul din rachita si mobilierul din ratan sunt adesea confundate de oameni, sau mai rau, acestia considera ca este unul si acelasi material. Acest lucru este total gresit. Cele doua materiale sunt total diferite.

Mobilierul din ratan

Sursa foto: grandinroad.com

Ratanul este o planta ce creste in padurile tropicale si este asemanatoare vitei-de-vie. Ratanul poate avea zeci de metri in lungime si este unul dintre cele mai rezistente materiale de mobilier.

Tulpina acestei plante are un miez solid si, spre deosebire de bambus, acest lucru il face mai durabil si mai greu de rupt. In plus acesta nu se destrama, motiv pentru care este folosit intens la fabricarea mobilierului.

Mobilier din ratan sintetic

Sursa foto: homihomi.com

Pe langa mobilierul din ratan natural, care este mult mai scump si mai greu de gasit. Acesta este si motivul pentru care doar cei mai instariti pot achizitiona mobilier din ratan natural. Din acest motiv, ratanul sintetic a devenit principala materie prima. Acesta, pe langa mobilierul din ratan natural are numeroase avantaje: este mult mai ieftin, are acelasi aspect, nu este sensibil la umezeala,poate fi combinat cu o gama mai larga de materiale pentru a realiza piese de mobilier cu adevarat fascinante.

Mobilierul din rachita

Sursa foto: artizanat-cadouri.ro

Rachita este o specie de salcie. Prin urmare, mobilierul din rachita este confectionat din ramurile de rachita. De cele mai multe ori, rachita este combinata cu un numar mare de materiale naturale printre care putem enumera salcia clasica, papura, stuful si miezul de ratan.

Din rachita se fabrica nu numai piese de mobilier ci si cosuri frumos impletite sau alte obiecte decorative.

Cand este umeda, rachita este maleabila fiind ideala pentru a crea impletituri complexe. Tocmai din acest motiv, in cele mai multe cazuri, mobilierul din ratan contine impletituri din rachita.

Tu ce ai alege?

Sursa foto principala: grandinroad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului