Amenajarea casei

#materiale constructii #constructii #materiale de constructie #lemnul lichid #duralmondul

Materiale de constructie de ultima generatie

Materialele de ultima generatie trebuie sa indeplineasca in general doua conditii esentiale. Prima dintre conditii este sa fie ecologice, sa poata fi refolosite de mai multe ori fara ca proprietatile sale sa fie distruse. A doua caracteristica importanta este aceea ca aceste materiale pot fi prelucrate dupa orice forma sau textura. Iata doua dintre cele mai noi materiale de pe piata care indeplinesc aceste conditii:

 

Lemnul lichid


Lemnul lichid este o substanta care are la baza un amestec de celuloza, canepa, in si lignina. Inventia apartine unei echipe de cercetatori de la Institutul Pfinztal din Germania si reprezinta o alternativa ecologica la masele plastice obtinute din petrol.

Datorita proprietatilor sale, acest material se poate folosi la fabricarea de jucarii, mobilier, carcase, sticle, vase alimentare sau caroserii de masina. Proprietatile lemnului lichid se datoreaza ligninei. Considerata pana acum un element rezidual, obtinut in cadrul procesului de fabricare a hartiei, lignina era folosita drept combustibil, dar in ultimii ani cercetarile au aratat ca este o substanta care ofera taria lemnului, capatand forma unor granule ce pot fi topite.

In plus, acest material poate fi distrus si refolosit de zece ori, fara a fi afectate proprietatile mecanice ca rezistenta la foc si durabilitatea.


Dezavantajele lemnului lichid ar putea fi greutatea sa, mult mai mare decat a plasticelor obisnuite si pretul de fabricatie, aproape dublu fata de cel al polipropilenului, cel mai des intalnit material plastic.
 

Duralmondul


Duralmond este un material compozit obtinut din coji de migdale pisate amestecate cu rasini naturale si sintetice, obtinut printr-un proces de polimerizare. Amestecul este turnat intr-o matrita si prelucrat in cuptoare, obtinandu-se astfel produsul finit care poate fi prelucrat intr-o infinitate de forme si culori. Aceasta denumirea provine din alaturarea prefixului “Dur-“ la cuvantul “almond” care inseamna “migdala”.

Ecologistii il considera materialul care va salva copacii de la taiere si prin urmare va duce la o exploatare responsabila a padurilor Biodegradabil , reciclabil, usor, cu acustica deosebita, rezistent la umiditate, ignifug, acest material a revolutionat lumea amenajarilor interioare pentru ca a oferit noi posibilitati de finisare, mult mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Duralmondul este unul dintre putinele materiale care pot fi prelucrate dupa orice forma sau textura, oferind un decor unic pentru pereti pentru ca poate imita orice finisaj, inclusiv culorile si textura lemnului dar si piatra naturala . Acest material revolutionar poate fi utilizat cu succes in crearea unor decoratiuni interioare , pereti despartitori pentru interior, paravane cu modele florale, cat si pentru exterior in finisajul fatadelor.

Datorita acestor proprietati, specialistii in amenajarea interioara au reusit mult mai usor sa reconstituie decoruri clasice. De asemena, datorita flexibilitatii materialului, designerii au reusit sa-l foloseasca la crearea unor elemente speciale de arhitectura, caracteristice stilului Art Nouveau, Art Deco sau Rococo.

Acest material s-a potrivit perfect si in cazul amenajarile moderne in care regasim minimalismul si tendintele ultimilor ani precum forme geometrice si motive florale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului