Amenajarea casei

#decorare #reciclare #vechituri #decorare locuinta

Lucruri vechi cu functie noua: recicleaza si decoreaza!

Fa un inventar al vechiturilor pe care le ai prin casa si gandeste-te la modalitati de a le da o noua viata, intr-un alt mod. Recicleaza lucrurile vechi si creeaza decoratiuni unice pentru casa ta.

Obiectele cu istorie lunga in spate au revenit purternic in tendinte si se anunta a fi extrem de populare in 2013. Recicleaza si decoreaza piesele "vintage" din locuinta ta si vei constata cu surprindere ce "chip" revigorat pot prinde ele in decor.


1 Foloseste copertele cartilor vechi


Copertele cartilor sau vederile vechi pot fi folosite pentru a crea un panou. Acesta se agata pe perete ca un tablou personal, plin de amintiri.

O alta modalitate de a expune un colaj din copertele cartilor sau vederile vechi este sa le lipesti unele de altele pentru a le expune sub sticla masutei de cafea.


2 Foloseste materialele textile vechi


O patura din copilarie sau o draperie veche ofera un material gratuit pentru fete de perna. Dintr-o blanita pusa la picioarele patului se pot coase pernite pentru scaune, ideale pentru sezonul rece.


3 Transforma borcanele in decoratiuni inedite


Alege cateva borcane de aceeasi dimensiune, imbraca-le in mileu si prinde-le cu sfoara sau cu panglici delicate. Aseaza in interiorul borcanelor lumanari mici. Vei obtine candele inedite, in stil retro.

Prinde capacele unor borcane sub un raft solid folosind suruburi. Pune in fiecare borcan diverse maruntisuri, de la bomboane la nasturi si apoi insurubeaza recipientele in capacul fixat. Borcanele suspendate sunt un loc inedit de depozitare si o decoratiune originala.


4 Fa vaze noi din sticle vechi


Alege cateva sticle vechi, cu gatul mai larg si spala-le bine. Apoi alege cateva tuburi de vopsea in ulei si picteaza pe sticla. Dupa ce termini, vei avea vaze noi, numai bune de pus ca accesorii prin camere.


5 Fa-ti propriile tale cutii de depozitare


Cutiile de depozitare din magazine pot fi destul de scumpe, mai ales cele de dimensiuni medii si mari. Astfel, o cutie eleganta din paie impletite poate costa chiar si 50 lei. Recicleaza cutiile de carton din casa pentru a-ti face propriile tale cutii elegante.

Alege un material textil uni care iti place si imbraca peretii de carton. Opteaza pentru un material cu un imprimeu vesel si pune-l pe margini, pentru a avea o pata de culoare. Aranjeaza cutiile in rafturile deschise ale dulapurilor.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului