Amenajarea casei

#gandaci #bucatarie #curatenie

Locuri preferate de gandacii de bucatarie

Stiai ca orice bucatarie, indiferent de cat de curata este, poate fi invadata la un moment dat de gandaci ? Gandacii de bucatarie se odihnesc ziua in locuri ascunse iar pe timp de noapte ies la suprafata pentru a se hrani. Este bine sa descoperi care sunt locurile in care gandacii de bucatarie si-au facut cuib, pentru a avea mai multe sanse de izbanda in lupta pentru eliminarea lor:


1 Tevile de scurgere si canalizare


Gandacii de bucatarie au un simt olfactiv foarte puternic si instincte de supravietuire deosebite. Este posibil ca pe timp de noapte aceste insecte sa intre in bucataria ta pe langa tevi, prin canalizare sau prin scurgerea de la chiuveta, in cautare de mancare si apa. Totodata, gandacii de bucatarie pot sa vina de la subsolul blocului sau alti vecini pe langa tevile de calorifer care traverseaza casa. Aceste insecte isi vor depune ouale in spatele sau dedesubtul chiuvetei sau al caloriferului astfel ca aceste locuri vor deveni o sursa constanta de invazie.

2 Sub frigider


Gandacii cauta tot timpul locuri caldute si mai ferite pentru a putea depune oua in siguranta. Adesea aceste insecte isi fac cuib in spatele frigiderului, chiar langa motor. Si asta din cauza ca sunt atrasi de caldura emanata de motor. Daca bucataria ta este invadata de gandaci, verifica si garnitura de cauciuc care asigura inchiderea etans a usii de la frigider. Adesea gandacii isi depun ouale in aceste locuri pentru ca, la fel ca in spatele frigiderului, sunt usor incalzite.

3 In spatele aragazului


Uleiul de pe aragaz si depozitele de grasime din jurul aragazului reprezinta o sursa de hrana pentru gandaci. In plus, sunt putine sanse ca gandacii sa fie „deranjati” atunci cand isi fac cuib in spatele aragazului, intrucat nu prea se umbla in aceasta zona. Ce este periculos este faptul ca gandacii pot sa patrunda in interiorul aragazului prin diverse orificii. Se stie ca gandacii sunt purtatori de boli astfel ca, daca ai probleme cu aceste insecte, nu lasa niciodata resturile de mancare gatita in cuptor.

4 Dulapuri


Dulapurile si rafturile de bucatarie ascund adevarate „delicii” pentru gandaci: zahar, gris, faina, orez etc., astfel ca reprezinta o sursa de hrana continua. In plus, in spatele dulapurilor exista spatii suficient de mari pentru ca gandacii sa-si depuna ouale in ele. Verifica cu atentie rafturile si sertarele, pentru a observa dovezile existentei acestor insecte – oua, fecale, alti gandaci morti, . De asemenea, este bine sa te asiguri ca pungile cu zahar si faina pe care le depozitezi in dulap sunt inchise etans.

5 Toaster


Daca ai probleme cu gandacii de bucatarie, este indicat sa cureti cu atentie resturile de paine din toaster si sa strangi aparatul de fiecare data dupa ce l-ai folosit. Resturile de paine reprezinta o sursa importanta de hrana pentru gandacii de bucatarie, care nu vor avea nici o ezitare sa-si depuna pana si ouale in orificiile din toaster-ul tau.

6 Radio-uri si ceasuri


Chiar daca pare absurd, radio-urile si ceasurile din bucatarie pot fi transformate in „incubatoare” pentru oua de catre gandaci. Aceste insecte patrund in orificiile mici ale ceasurilor de bucatarie (care sunt caldute pentru ca tinute mereu in priza sau au baterii ) si gasesc aici un mediu prielnic pentru inmultire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului