Amenajarea casei

#cuptor cu microunde #mobilier bucatarie #corpuri suspendate

Locuri in care sa asezi cuptorul cu microunde in bucatarie

Inca de la inventarea sa, la mijlocul anilor '50, cuptorul cu microunde a devenit, dintr-un obiect futurist, un instrument indispensabil in multe gospodarii. Insa nu numai popularitatea acestui aparat s-a schimbat de-a lungul timpului, ci si modul in care il folosim si locul unde il plasam in bucatariile noastre.

Chiar daca locul cuptorului cu microunde a fost pe blatul de bucatarie, acum il vei gasi montat in cele mai interesante locuri, in, deasupra sau sub dulapuri.

Cu toate acestea, unele locuri sunt mai potrivite decat altele. Afla care sunt acestea.
 

Deasupra plitei


Unul dintre cele mai comune locuri unde poti aseza cuptorul cu microunde este deasupra plitei. Acest loc este insa si cel mai putin eficient si cel mai periculos, deoarece este foarte inalt pentru multe persoane.

Sansele ca sa versi lichidele sau mancarurile fierbinti sunt foarte mari. De asemenea, exista riscul sa te arzi, daca aragazul sau plita sunt pornite. Astfel, specialistii recomanda ca acest aparat sa fie asezat in linie directa cu privirea, la aproximativ 120 de cm de la nivelul podelei.
 

Deasupra blatului de bucatarie


Un loc mult mai eficient si sigur unde poti aseza cuptorul cu microunde este deasupra blatului din bucatarie. Acest loc este in special convenabil pentru gospodariile cu copii mici, care sunt mult mai supusi accidentelor. Ai grija insa ca acest loc sa fie bine ventilat.
 

Sub blatul din bucatarie


Numeroase bucatarii au un spatiu redus, pe care trebuie sa il folosim la maxim. Asezarea cuptorului cu microunde in dulapul de sub blatul de bucatarie este o varianta ideala pentru cei care nu vor sa incarce vizual bucataria.

Dulapul de sub blat este insa foarte eficient, riscul de accidente este foarte mic si nu trebuie sa ne chinuim sa ajungem la acest spatiu.
 

Pe un dulapior cu rotile


Palasarea cuptorul cu microunde pe un dulapior cu rotile ofera bucatariei mai multa flexibilitate. In acest fel nu va mai fi nevoie sa extinzi bucataria sau sa faci alte modificari. Aceste dulapioare ofera si spatiu de depozitare, pe care il poti folosi cu succes.

Ai grija insa la prelungitoarele electrice si la prize. De asemenea, alege dulapioare din materiale rezistente la temperaturi ridicate.

 

Deasupra frigiderului


Cuptorul cu microunde poate fi instalat si deasupra frigiderului, pe un blat special confectionat, din lemn sau marmura. Insa, la fel ca si in cazul cuptorului asezat deasupra plitei, acest loc presupune anumite riscuri.

Va fi greu accesibil persoanelor mai mici de inaltime sau batranilor, iar mancarea fierbinte poate favoriza aparitia unor accidente.
 

In dulap


Daca ai o bucatarie spatioasa, cu multe piese de mobilier, poti aseza cuptorul cu microunde intr-un dulap sau o nisa special concepute pentru acest aparat electrocasnic.

Dulapul poate avea sau nu usa, iar dimensiunea poate fi adaptata cel mai bine la necesitatile celor care il folosesc. De asemenea, atunci cand comanzi dulapul special pentru cuptorul cu microunde, il poti instala acolo unde doresti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea