Amenajarea casei

#dezinfectare casa #chiuveta #microbi #germeni

Locuri din casa pe care ar trebui sa le dezinfectezi zilnic

In casa ta se afla nenumarate locuri in care germenii exista si se inmulesc pe zi ce trece. Acestia pun in pericol sanatatea ta si a familiei tale. Asadar, trebuie sa iei masuri in acest sens. Impiedica dezvoltarea si inmultirea microbilor din casa ta prin dezinfectarea zilnica a locurilor specifice.

In general, baia si bucataria sunt cele mai murdare zone, dar nu trebuie sa uiti si de accesoriile la care toata lumea are acces. Iata care sunt locurile si obiectele din casa pe care trebuie sa le dezinfectezi in fiecare zi.
 

Chiuveta din bucatarie


In chiuveta speli farfuriile cu resturi de mancare, dar si produse din carne. Acestea din urma contin adesea unele bacterii pe care le lasa in chiuveta, in urma spalarii. In mod evident, aceste bacterii nu iti afecteaza sanatatea pentru ca le consumi dupa prepararea termica, in urma careia germenii sunt distrusi.

Studiile arata ca in scurgerea de la chiuveta din bucatarie traiesc mai mult de 500.000 de bacterii pe centimetru patrat.

Foloseste clor pentru a dezinfecta chiuveta. Toarna lichidul pe toata suprafata chiuvetei si apoi inca putin pe scurgere .
 

Frigiderul


Atat in interiorul frigiderului cat si pe manerul exterior al acestuia exista nenumarate bacterii. In mod evident, pe manerul frigiderului exista bacterii din cauza faptului ca uneori acesta este atins cu mainile ude, imediat dupa ce ai taiat diverse alimente sau dupa ce ai venit de la cumparaturi, pentru a depozita mancarea.

Cat despre interiorul frigiderului, alimentele sunt in cea mai mare parte responsabile. Cu cat un aliment sta mai mult in frigider, cu atat mai repede intra in procesul de descompunere si imprastie germeni si bacterii.

Sterge interiorul frigiderului cu o carpa curata inmuiata in otet pur, iar apoi lasa-l 60 de secunde deschis pentru a se aerisi.
 

Robinetele din baie


In fiecare zi se intampla acelasi lucru: vii de afara dupa ce ai umblat prin mijloacele de transport, dupa ce ai atins nenumarate obiecte pline de microbi si pui mana pe robinetul de la baie... De cate ori te-ai gandit ca acele obiecte sunt atat de murdare incat probabil dupa ce te speli pe maini si inchizi robinetul bacteriile se lipesc iar de mainile tale.
 

Dezinfecteaza robinetele cu un produs special pentru inox.

 

Telecomanda de le TV, tastatura si telefonul


Toate aceste obiecte sunt la indemana tuturor membrilor familiei si nu poti avea siguranta ca toata lumea s-a spalat pe maini inainte de a le folosi. Este foarte posibil ca un membru al familiei sa fi raspuns la telefonul care suna imediat ce a intrat in casa ori sa aprinda televizorul in timp ce mergea spre baie.

Pulverizeaza un produs dezinfectant pe toate aceste obiecte si sterge-le apoi cu un prosop de hartie.
 

Intrerupatoarele si manerele usilor


Atunci cand intri in casa aprinzi lumina, dar nu inainte de a lasa o parte de microbi pe manerul de la usa principala. Sterge toate manerele din casa si intrerupatoarele cu spirt sau otet.

Doar in acest fel vei reusi sa mentii casa cat mai proaspata si curata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului