Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #lenjerie de pat # lenjerie pat sezonul rece

Lenjerii de pat pentru sezonul rece

Lenjeria de pat de iarna trebuie sa fie la fel ca si hainele de iarna. Atunci cand serile calduroase sunt inlocuite treptat de cele racoroase, cu temperaturi din ce in ce mai joase este momentul sa schimbi si lenjeria de pat racoroasa, din materiale fluide, cu unele mai calduroase.

De la lenjerie din bumbac gros, care mentine caldura corpului, pana la paturi din lana moale, sezonul rece trebuie sa te gaseasca pregatit.

Confort si caldura

Cand zilele se scurteaza si temperaturile scad, nimic nu egaleaza placere de te relaxa in pat, sub o patura calduroasa si moale. Pentru aceasta perioada a anului alege lenjerii din bumbac care sa pastreze temperatura corpului. Este recomandat sa schimbi si pilotele si sa le alegi pe cele care contin puf.

Puful are capacitatea de a transmite gradul necesar de caldura si este considerat unul dintre cele mai confortabile materiale.

Paturi calduroase din lana

Lana este o fibra derivata din parul de animale, de obicei oi. Lana este folosita pentru realizarea a diverse materiale si haine. Este rezistenta la foc si apa, insa principala calitate a lanii este ca retine caldura.

Astfel, in sezonul rece, asigura-te ca ai la indemana o patura din lana, care sa te protejeze de frig si sa iti ofere confortul unui somn osidhnitor.

Matase bogata

Lenjeriile de pat din matase sunt in continuare apreciate de foarte multe persoane. Chiar daca pretul este de cele mai multe ori mare, aceste lenjerii isi dovedesc in timp eficienta. Lenjeriile de pat din matase sunt aerisite, usoare, suple si ajuta la echilibrarea temperaturii. In plus, matasea nu este un material alergic.

Lenjeria de pat ideala pentru sezonul rece

In sezonul rece este foarte important sa inlocuiesti lenjeriile din satin si alte materiale racoroase cu unele bogate, care sa mentina caldura corpului. Lenjeria de pat din flanel sau microfibra este cea mai buna alegere in sezonul rece. Acest tip de lenjerie are la baza bumbacul, un material natural usor de intretinut.

Materialele ideale pentru lenjeria de pat din sezonul rece

Pentru sezonul rece, este indicat sa alegi lenjerii de pat din fibre naturale, neamestecate cu fibre sintetice. Astfel, poti alege lenjerii din bumbac, canepa, matase, bambus, in sau lana. Aceste materiale sunt organice, iar la fabricarea lor nu se folosesc fertilizatori sau ingrasaminte chimice.

De asemenea, materialele organice sunt hipoalergice si respira mai usor decat cele artificiale. Unul dintre dezavantajele majore ale lenjeriilor din materiale naturale este ca se sifoneaza rapid.

In sezonul rece, unul dintre cele mai recomandate materiale pentru lenjeriile de pat este flanelul. Este extrem de pufos si calduros. Dezavantajul este ca dupa cateva spalari isi pierde elasticitate. Insa, calitatea unei lenjerii de pat este data de densitatea tesaturii.

Pe piata exista lenjerii cu o densitate care variaza de la 80 la 800 de fibre pe centimetrul patrat. Cu cat numarul de fibre este mai mare, cu atat lenjeria este mai placuta la atingere. Numarul ideal pentru o lenjerie durabila si confortabila este de 300 - 400 fibre pe cmp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea