Amenajarea casei

#lenjerie de pat #bumbac #lenjerii de pat #lenjerii de pat casa

Lenjerii de pat pentru casa

de pat reprezinta unul dintre elementele esentiale pentru un somn de . De aceea, in functie de anotimp, dar si de preferintele personale, iata cateva pentru casa asupra carora te-ai putea opri si tu!
 

de pat din bumbac


Unul dintre cele mai populare materiale care intra in compozitia unei lenjerii de pat pentru casa este bumbacul. Fibrele acestuia sunt puternice si subtiri, drept pentru care tesatura rezultata este rezistenta si moale, permitand o buna aerisire a materialului.

In comert sunt disponibile lenjerii de pat pentru casa confectionate din diferite tipuri de bumbac. Astfel, un bumbac de calitate este cel egiptean, cu fibra rezistenta. Materialul are darul de a deveni tot mai fin in urma spalarii, de aceea nu te lasa influentat de asprimea resimtita initial. Cauta o din bumbac egiptean cu o densitate ridicata a firelor, intrucat aceasta proprietate ii asigura calitatea si rezistenta in timp.

Pretul unei lenjerii de pat pentru casa din bumbac egiptean este destul de ridicat, insa investitia merita facuta, data fiind calitatea si reputatia de care se bucura acest tip de material.

Lenjerii de pat din satin


Ideale pentru sezonul cald, cand ai nevoie de asternuturi racoroase, ar putea fi seturile de lenjerii de pat din satin. Lenjeria de pat din satin are un aspect delicat, luxos si este realizata dintr-o tesatura cu proprietati speciale, de la matase la bumbac (inclusiv cel egiptean). Din nefericire, desi este deosebita, lenjeria de pat din satin nu este la fel de rezistenta precum una din bumbac traditional si se scamoseaza in urma spalarilor repetate.
 

Lenjerii de pat din percale


Lenjeria de pat percale este o alta alegere valoroasa, fiind renumita pentru rezistenta sa in timp. Percale nu este un material propriu-zis, ci un tip de tesatura: un fir vertical din tesatura este imbinat cu unul orizontal, obtinandu-se, astfel, un material cu durabilitate crescuta. Lenjeria de pat percale este fina si confortabila si este disponibila la preturi variate, in functie de calitatea si tipul fibrelor care intra in compozitia sa.
 

Lenjerii de pat din in


Inul este un alt material din care pot fi confectionate lenjerii de pat pentru casa, ideale in special pe durata verii. Tesatura din in este populara datorita proprietatilor sale, printre care se numara capacitatea ridicata de absorbtie a apei si senzatia de racoare pe care o ofera la atingere. Lenjeria de pat din in este considerata drept una de lux, datorita rezistentei si a proprietatilor sale. Aspra la inceput, tesatura din in devine mai moale si mai fina in urma spalarilor repetate.
 

Lenjerii de pat din bambus


Un tip nou de lenjerie de pat , cea din fibre de bambus este antibacteriana, antialergica si, in consecinta, recomandata persoanelor cu probleme de sanatate si cu reguli stricte de igiena. Lenjeria de pat din fibre de bambus nu permite inmultirea bacteriilor si este perfecta pe timp de vara, intrucat nu creeaza senzatia de umed.

Sursa foto: louisvillewindowtreatments.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea