Amenajarea casei

#lanterna #accesorii casa #tipuri lanterna

Lanterna, un accesoriu util in orice casa

Lanterna este un accesoriu pe care il tii intr-un sertar pana cand ai realmente nevoie de el. Ieftina si nepretentioasa, lanterna te ajuta intr-o paa de curent, cand cauti ceva intr-un colt intunecos si chiar cand pleci in excursie in natura.

Lanternele pot costa de la 10 lei bucata la 200 lei, in functie de materialul din care sunt realizate si de iluminatul oferit. In timp ce unele lanterne functioneaza pe baza de baterii, altele se incarca direct de la priza. Iata cateva tipuri de lanterne pe care le poti achizitiona pentru casa:


1 Lanterna cu bec


Lanternele cu bec constituie modelul clasic de lanterne. Pentru un astfel de aparat, este nevoie de baterii de tipul R20, LR20 sau AA. In general, este nevoie de doua baterii, iar acestea nu sunt incluse in pretul aparatului. O lanterna cu bec costa in jur de 10 lei.


2 Lanterna cu led


Lanterna cu leduri constituie o alternativa la cea cu bec si functioneaza tot pe baza de baterii. Acestea sunt, in general, de tipul AA, AAA. Diferenta este cea data de pret. Lanterna cu leduri costa mai mult decat cea cu bec, prima avand un pret de aproximativ 30-40 lei.

Exista si posibilitatea de a achizitiona o lanterna cu led care este reincarcabila. Un astfel de aparat are picioruse speciale care se cupleaza direct la priza. Acestea din urma pot fi coborate sau retrase cu ajutorul unui buton.

Lanterna reincarcabila dispune de un led care arata nivelul de incarcare. Un alt avantajul al acestui aparat il reprezinta cele doua faze de iluminare, faza lunga si faza de tip felinar. Produsul costa in jur de 20 lei.

Lanternele de acest tip pot fi dotate chiar si cu 15 leduri, ceea ce asigura o iluminare puternica, cu pana la 15 ore de iluminare continua.


3 Lanterna reincarcabila cu bec halogen si led


Lanterna reincarcabila cu bec halogen si led este un aparat complex, care ofera o autonomie de aproximativ 8 ore. Un astfel de aparat dispune de leduri rosii cu lumina intermitenta pentru semnalizare, sistem reflector si sistem felinar. Aparatul are un reflector puternic, rezistent la socuri moderate. O astfel de lanterna este recomandata pentru excursii, camping, vanatoare, insa poate fi folosita si in garaj la diverse reparatii.

Un minus al acestui aparat este faptul ca lanterna trebuie fie folosita periodic, fie reincarcata minim 12 ore o data la 3 luni pentru a impiedica defectarea acumulatorului. O lanterna reincarcabila cu bec halogen costa in jur de 100 lei.


4 Lanterna pentru camping


Lanterna pentru camping este un aparat asemanator unei lampi si contine dispozitive optice care asigura o iluminare puternica. Un astfel de aparat dispune de carlig, maner, baza invelita in cauciuc, precum si de o functie de semnalizare.

Cu ajutorul carligului, lanterna se poate agata in cort pentru a functiona ca o lampa. Aparatul este conceput pentru a rezista in orice fel de conditii meteorologice. Pe langa semnalizare, lanterna mai are doua moduri de functionare: cel de intensitate medie si cel de iluminare scazuta. O lanterna pentru camping costa peste 200 lei.

Sursa foto: xda-developers.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea