Casa de Craciun

#dezavantaje brazi artificiali # brazi artificiali #brazi

Iti doresti un brad artificial sau ai deja unul? Adevarul pe care nu-l stiai despre acestia

Mai sunt doar doua saptamani pana la Craciun, iar brazii sunt prezenti la tot pasul. Atat cei artificiali cat si cei naturali. In ultimii ani, tot mai multe persoane au ales sa se intrepte spre brazii artificiali, ecologici din dorinta de a salva padurile, dar si din pricina faptului ca sunt practici si pot fi refolositi ani la rand.

Peste tot se vorbeste despre avantajele pe care brazii artificiali le au, in comparatie cu cei naturali, insa nimeni nu dezvalui dezavantajele unui brad artificial.

Marea majoritate a brazilor artificiali sunt produsi in China si fabricati din substante poluante. Toate aceste se raspandesc in aer intr-o tara in care poluarea a atins deja cote alarmante. Copacii artificiali consuma de opt ori mai multa energie pentru a fi creati, spre deosebire de un brad natural ce este taiat.

Marea majoritate a brazilor artificiali sunt realizati din PVC, un material derivat din petrol, ce nu este biodegradabil. Chiar daca un astfel de brad este folosit timp de 10 ani, sau chiar mai mult, la final va sfarsi prin a petrece alte cateva decenii in depozitele pentru deseuri sau la groapa de gunoi, unde contribuie in continuare la plouarea aerului, mai ales daca sunt arsi.

Sursa foto: lowes.comĀ 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului