Amenajarea casei

# stil mexican #design mexican #decor mexican #amenajare casa

Iti doresti o casa in stil mexican? Iata cum trebuie sa o decorezi

Stilul mexican de design interior este opulent si bogat in detalii care sunt usor de recunoscut, dar nu la fel de usor de reprodus. Casele mexicane sunt pline de caldura, ofera o ambianta primitoare si au elemente de decor cu totul speciale.

Cand iti doresti o casa decorata in stil Mexican, alege elementele definitorii ale acestei culturi si integreaza-le in decorul locuintei tale.

Asadar, daca iti plac culorile puternice, elementele cu influenta rustica si interioarele aglomerate, atunci stilul de decor interior in stil mexican va fi pe placul tau.

Iata cateva dintre elementele de decor pe care le poti integra in designul interior al casei tale, fie ca alegi stilul mexican doar pentru o incapere sau pentru intreaga casa.

Culorile

Stilul mexican nu este pentru cei care isi doresc o casa decorata in culori subtile si nuante cat mai neutre. Paleta de culori inspirata din stilul mexican include tonuri puternice si nuante vibrante atat de culori calde cat si reci. Rosul, portocaliul sau verdele sunt doar cateva dintre culorile pe care le gasesti in casele mexicanilor si aproape peste tot le vei vedea combinate si cu modele.

Textile lucrate manual

Din stilul mexican de design interior nu lipsesc textilele lucrate manual, tesute sau brodate, care se regasesc sub forma paturilor colorate, a pernelor decorative si covoare. Textilele artizanale adauga caldura in orice spatiu, facand casa sa fie primitoare.

Faianta mexicana

Faianta mexicana pictata manual poate fi folosita pentru decorarea treptelor, a peretilor din bucatarie si in alte locuri vizibile, unde tenta mexicana isi are loc. Faianta mexicana este excelenta pentru a sublinia esenta acestui stil si a culturii mexicane in locuinta ta.

Plante tropicale

Desi utilizarea plantelor tropicale in designul interior nu este neaparat o caracteristica a stilului mexican, acesta poate fi elementul care defineste casa si o aduce mai aproape de ceea ce face ca o casa in stil mexican sa fie completa. Culorile vibrante, proaspete si legatura cu natura sunt doar doua dintre caracteristicile definitorii.

Decoratiunile pentru pereti

Decoratiunile traditionale de pereti din casele in stil mexican combina o varietate de elemente, precum oglinzi decorate cu rame, farfurii decorative, palarii, tablouri. Chiar si textilele sunt puse pe pereti in casele mexicanilor. Povestea si conceptul din spatele unui obiect de decor pe care vrei sa il pui pe perete sunt, de asemenea, importante.

Artefacte

O metoda potrivita pentru a surprinde esenta designului interior in stil mexican este sa folosesti artefacte. Pune artefactele pe pereti, pe rafturi, mese sau acolo unde crezi ca arata cel mai bine. Acestea pot fi piese in sine sau pot fi integrate in restul decorului.

Usile traditionale

Usile sculptate de lemn au exact acel farmec mexican pe care il cauti pentru decorul casei tale. Foloseste-le in decorul locuintei, pentru a accentua si mai mult stilul mexican. Pune la intrarea dormitorului o usa in stil mexican pentru a-i da incaperii caldura de care are nevoie sau foloseste o usa in stil mexican chiar la intrarea in casa.

Surse foto: boysvoice.info, homedit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea