Amenajarea casei

# amenajare locuinta #design interior #culori design interior #culori casa

Inveseleste locuinta cu ajutorul culorilor de vara

Visezi la o casa colorata, proaspata si plina de arome estivale? Incearca sa aduci culorile verii in casa ta si vei obtine o transformare majora.

Cea mai mare schimbare a locuintei tale poate fi realizata cu ajutorul culorilor. Schimba culoarea peretilor, a mobilierului, a meselor si a accesoriilor. Chiar si prin schimbarea unui singur lucru din locuinta poti improspata aspectul si aduce vara si atmosfera de vacanta in casa ta.

Vei fi surprins sa vezi cate lucruri poti face atunci cand schimbi aspectul locuintei in mai putin de o zi si chiar mai putin daca esti bine organizat. Proiectele mai mari necesita mai mult timp, insa rezultatele vor fi pe masura.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa planuiesti foarte bine proiectul pe care vrei sa il incepi. Ce trebuie sa muti, sa acoperi sau sa improspatezi? Daca ai nevoie de materiale noi sau de plante proaspete, cumpara-le din timp.

Pentru acest schimbari este indicat sa ceri ajutorul rudelor si prietenilor care sa te ajute sa muti mobila, sa faci curat sau la cumparaturi. In acest fel vei schimba rapid aspectul locuintei tale.

De asemenea, nu uita sa stergi praful si sa asezi accesoriile de vara.

Iata ce poti face pentru a aduce vara in locuinta ta:
 

Daca ai la dispozitie o ora:


Prepara rapid o limonada racoritoare sau un ice tea si toarna in carafe cu motive proaspete de vara. Serveste bautura in pahare reci, pe tavi decorate frumos.

Aseaza pe masa o fata de masa colorata, proaspata si frumos mirositoare. Aseaza in casa lumanari colorate, pastelate si cumpara suproturi speciale, la fel de colorate. Scoate la vedere vesela in tonuri pastelate sau cu motive florale. Agata de draperii cateva ghirlande flori colorate.

De asemenea, poti aseza in fiecare incapere cate un vas cu flori prospete si colorate.
 

Daca ai la dispozitie o dupa-amiaza:


Agata de draperii si perdele ghirlande de flori colorate, proaspete, din hartie sau diverse materiale textile. Renunta la draperiile grele si alege unele usoare, din materiale naturale. De asemenea, alege draperii deschise la culoare.

Pe pereti poti atarna tablouri cu motive florale sau botanice, peisaje marine sau scoici. Un alt lucru pe care il poti face intr-o dupa-amiaza este sa accentuezi un perete din camera, fie prin vopsirea lui, fie prin lipirea de tapet nou, in ton cu sezonul estival.
 

Daca ai la dispozitie un weekend:


Alege o culoare noua pentru pereti si improspateaza atmosfera. Acopera fotoliile sau canapelele uzate cu paturi moi, din materiale textile naturale, care sa mentina racoarea. Alege accesorii in culori puternice, de vara, care sa aminteasca de vacanta si mare.

Lipeste motive florale pe dulapuri si alte piese de mobilier. De asemenea, pe piata poti gasi si numeroase stickere speciale, in diverse modele. Le poti lipi pe peretii din dormitor, sufragerie sau baie.

Accesorizeaza locuinta cu motive de vara precum gargarite. De asemenea, nu uita de vasele cu flori proaspete si de ghirlandele cu flori pe care le poti folosi la decorarea tuturor camerelor din locuinta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea