Amenajarea casei

#vopsit #sfaturi vopsit #cum vopsesti #vopsit fara urme

Invata sa vopsesti fara sa lasi urme

Vopsitul peretilor se lasa mereu cu urme si pete in afara zonei pe care intentioezi s-o vopsesti. Ia in calcul sugestiile noastre pentru a capata dexteritate, pricepere si precizie cand vopesti peretii.

Materiale necesare pentru vopsirea peretilor:

  • carpe din materiale textil;
  • banda pentru vopsit ;
  • pensule de diverse grosimi;
  • trafalet si rama;
  • tava pentru trafalet;
  • scara sau taburet.


1. Inainte sa te apuci de vopsit o portiune de perete , pregateste un pic spatiul respectiv. Muta mobila si acopera podeaua cu o folie de plastic.

2. Aplica banda adeziva ca sa delimitezi zona pe care o ai de vopsit. Aceasta te oate ajuta mai ales in cazul in care vopsesti un singur perete sau vrei sa protejezi tavanul.

3. Incepe cu colturile peretilor si unghiurile mai putin accesibile. Foloseste numai pensulele de mici dimensiuni si nicidecum trafaletul. asigura-te ca le scurgi bine de vopsea inainte sa incepi sa vopsesti cu ele.

4. Dupa ce ai epuizat toate colturile, imparte peretele in sectiuni late de maxim 50 cm. De data aceasta, poti folosi trafaletul. Inmoaie-l bine in vopsea si scurge excesul pe peretii tavii de vopsea. Asigura-te ca nu mai curge nici un strop de vopsea inainte sa indepartezi trafaleul de tava.

5. Daca pana acum obisnuiai sa vopsesti un perete in linie dreapta, de sus in jos, este cazul sa schimbi tactica. Pentru a nu risca ca vopseaua sa cada pe jos, vopseste in zig zag. Incepe cu o portiune aflata la nivelul ochilor si apoi indeparteaza-te cu miscari de zig zag, mai jos si apoi mai sus.

6. O alta modalitate de a vopsi peretele fara sa lasi urme este trasand litera M, pe care apoi o vei umple cu vopsea. Intotdeauna incepe cu mijocul peretelui, continua cu partea de jos si apoi cu cea de sus.

7. Nu te teme sa vopsesti peretele, folosind miscari in mai multe directii si apoi sa umpli spatiile dintre ele. Cand vei aplica a doua mana de vopsea, ai ocazia sa uniformizezi totul.

Timpul ideal de aplicare al vopselei: daca este vorba de o camera de dimensiuni medii, nu ar trebui sa iti consume mai mult de 3-4 ore din timpul tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea