Amenajarea casei

#ustensile bucatarie #curatenie in bucatarie #bucatarie #organizare bucatarie

Invata sa-ti organizezi eficient bucataria

Pentru unii, bucataria este cea mai importanta camera din casa, in timp ce pentru altii este doar spatiul unde vin din cand in cand si prajesc un ou sau isi pregatesc cafeaua. Indiferent de modul in care o percepi, bucataria trebuie sa fie curata si eficienta pentru a-ti face viata mai frumoasa zi de zi. Citeste mai jos cateva modalitati prin care poti sa-ti organizezi eficient acest spatiu.


Fa curatenie

In primul rand, o bucatarie trebuie sa fie curata. Usureaza-ti viata si alege obiecte si mobilier rezistente si in acelasi timp sa fie usor de intretinut. De exemplu, blatul din bucatarie este indicat sa fie din granit sau marmura, chiar daca este mai scump.

In nici un caz, spun specialistii, nu trebuie sa alegi un blat din lemn sau din gresie. Se murdaresc foarte repede si nu sunt igienice.


Alege cu grija instrumentele de lucru

Gandeste-te exact de ce ai nevoie in bucatarie, eventual poti face o lista in care sa treci toate uneltele de baza. Spatule, tacamuri, instrumente de masurat, polonice, linguri de lemn, cutite, satare, oale si farfuri. Ai grija sa nu cumperi prea multe, caci s-ar putea sa nu ai spatiu suficient de depozitare pentru toate!


Eficientizeaza spatiul

Gandeste-te ca nu ai nevoie sa iti complici viata mai mult decat este cazul. Aranjeaza electrocasnicele si mobilierul, astfel incat sa fie complementare unele cu celelalte, nu sa te incurce mai rau.

De exemplu, frigiderul montat langa cuptor si aragaz poate sa se strice mai repede, iar galeata pentru gunoiul menajer pusa in alta parte decat sub chiuveta va insemna munca in plus.


Marimea conteaza

O greseala frecventa a multora este ca incarca prea mult bucataria, in special daca aceasta este de dimensiuni mici sau medii. De multe ori cumparam un frigider prea mare sau o masa prea voluminoasa si pierdem astfel spatiul pe care l-am putea folosi pentru depozitare, de exemplu. Poti sa-ti agati tigaile si oalele deasupra blatului pentru a economisi spatiul.

Gandeste-te daca chiar ai nevoie de toate aceste electrocasnice "la vedere": cuptor, cuptor cu microunde, prajitor de paine, sandwich maker, friteuza, robot pentru bucatarie etc. Pe cele folosite mai rar, le poti pastra in camara.

Sursa foto: ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea