Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #praf #curatare praf

Invata sa stergi praful in mod eficient

Pe timp de vara, acumularea prafului in interiorul casei reprezinta o adevarata problema. Favorizat de aerisirile frecvente, fenomenul poate fi, totusi, tinut sub control, in asa fel incat praful sa nu se mai acumuleze cu la fel de multa repeziciune. Iata, asadar, cum poti proceda pentru a sterge praful in mod eficient si a-l tine departe de casa!

Ponturi rapide pentru rezultate optime

Inainte de a ataca problema prafului acumulat pe intreaga suprafata a casei, ia aminte la urmatoarele sfaturi care iti vor eficientiza simtitor demersul:

  • O curatenie profesionista si de efect se realizeaza intotdeauna de sus in jos. In acest fel, te asiguri ca praful din partea superioara ajunge la nivelul pardoselii, dupa care este indepartat in totalitate, lasand casa cu adevarat curata.
  • Foloseste la stergerea prafului carpe si alte ustensile care captureaza praful, si nu care il deplaseaza dintr-un loc intr-altul.
  • Daca ai de curatat o suprafata acoperita cu un strat gros de praf, sterge, intr-o prima faza, cu o carpa uscata, apoi cu un pamatuf cu pene sau cu o carpa umeda.
  • La final, dupa ce ai sters praful peste tot, aspira temeinic in intreaga casa pentru a elimina si ultimele urme de praf (cele care nu au fost capturate de carpa ori pamatuf).

Ustensile necesare la stergerea prafului

In continuare, este important sa te inarmezi cu o varietate de ustensile si aparate destinate indepartarii acumularilor de praf. Iata-le pe cele asupra carora te-ai putea opri:

  • Pamatuf cu pene - Alege un produs de calitate, in special unul confectionat din pene de strut, care isi va face datoria de a capta particulele de praf cu prisosinta. Un asemenea pamatuf nu va imprastia praful in aer, ci il va mentine in interior. Pamatuful cu pene este ideal la stergerea prafului de pe suprafete intinse, putand fi folosit si in zonele inguste.
  • Perii si pensule - Periile si pensulele de diverse marimi si tipuri iti vof fi de folos pentru a sterge praful din locurile inaccesibile (mici si foarte inguste). Inarmeaza-te, asadar, cu pensule de pictura si de machiaj, cu periute vechi de dinti etc.
  • Aspirator - Este important sa ii folosesti accesoriile pentru a curata de praf nu doar covoarele si pardoselile, ci si mobilierul tapisat, draperiile etc.
  • Mop pentru praf - Cu ajutorul sau, vei indeparta praful cu usurinta de pe parchet, linoleu, gresie etc.
  • Carpe pentru praf - Ideale sunt cele care, in prealabil, au fost imbibate intr-un amestec de 500 ml apa fierbinte si 4 linguri de ulei esential de lamaie, si apoi lasa-te sa se usuce, ori cele usor umede. Ambele tipuri vor capta cu mai multa usurinta particulele de praf decat carpele uscate.

Ponturi finale

In cele din urma, iata cateva ponturi care vor preveni, pe viitor, acumularea unui strat gros de praf in interiorul casei:

  • Amplaseaza un covoras la intrarea in casa, care va capta murdaria adusa din exterior.
  • Evita sa te deplasezi prin casa incaltat in pantofii de exterior.
  • Curata periodic ventilatorul aparatului de aer conditionat care este predispus sa acumuleze, in timp, cantitati mari de praf pe care, apoi, le va imprastia in intreaga casa.


Foto: thehomemakingarts.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare