Amenajarea casei

#imprimeuri design casa #folosire imprimeuri #utilizare imprimeuri # design casa #amenajare casa #imprimeuri #idei design casa

Invata cum sa folosesti imprimeurile intr-o casa mica

Draperii, perne, tapiterie, lenjerii de pat... Ne inconjuram de o multime de tesaturi, care mai de care cu imprimeuri mai diversificate si uneori nu mai stim cum sa facem fata atator combinatii. Designerii de interior au insa cateva sfaturi pretioase cu privire la alegerea modelelor.

Pentru camera de zi

Ca sa lasi aceasta incapere sa "respire" vizual cel mai bine este sa folosesti modele simple, insa imprimate pe materiale solide. Imprimeurile mari distrag atentia de la adevaratele puncte focale ale incaperii si pot crea o adevarata confuzie, mai ales daca in incapere exista si tablouri sau alte opere de arta.

Pentru dinning

Dinningul este incaperea mai des folosita pe timpul serii, atunci cand familia se aduna in jurul mesei pentru a cina. Este si motivul pentru care se justifica aici folosirea unor modele mai indraznete. Scaunele sau canapelele tapitate, ori un covor cu imprimeu este foarte practic.

Bucatarie

In bucatarie, in cazul in care cea mai mare parte a spatiului disponibil pe perete este acoperit cu dulapuri, modelele pot fi chiar binevenite. Un tapet cu imagini sau o draperie cu o scena vioaie pot deveni adevarate puncte de interes in incapere.

Dormitor


Modelul pe care il alegi pentru dormitor este, in principiu, dictat de starea de spirit pe care vrei sa o creezi. In cazul in care dormitorul este folosit doar pe timp de noapte, ia in considerare un model minimalist, intr-o paleta cromatica odihnitoare. Daca folosesti camera si in timpul zilei, atunci poti alege un amestec mai dramatic de culori, texturi si imprimeuri.

Toaleta

Toaleta este una dintre incaperile pe care le folosesti cel mai putin, asadar alege pentru gresie, faianta ori pentru draperii un desen pitoresc sau unul geometric. Poate fi si un model floral abstract.

Ce sa eviti

Sursa foto: decoist.com

Nu ignora covorul, intrucat modelul sau poate dicta designul intregii incaperi. Este o achizitie importanta si de aceea multi designeri incep chiar cu el atunci cand se apuca de decorat o incapere.

Evita sa folosesti mai mult de un singur imprimeu mare intr-un interior mic, intrucat poate fi coplesitor pentru spatiu.

Nu exagera cu folosirea imprimeurilor si a culorilor vii in spatiile mici. Daca totusi vrei sa amesteci mai multe modele, cel putin alege-le ton pe ton.

Sursa foto: ikeafamilylivemagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului