Amenajarea casei

#cuiere casa #cuiere #amenajare casa #cum sa #diy #proicte diy

Invata cum sa construiesti singura cuiere inedite pentru casa ta

Cand spatiul din holul locuintei se dovedeste prea stramt pentru a mai instala si un clasic cuier nu ai decat sa improvizezi. Cu doar cateva materiale vechi de prin casa si unelte simple poti sa iti aranjezi holul cu stil. Iata doua idei care te vor ajuta sa iti construiesti singur un cuier.

Agatatori pe lungime

In loc sa iti aglomerezi toate hainele si posetele pe un singur stativ dotat cu cuie de agatat poti incerca sa realizezi mai multe agatatori pe intreaga lungime a holului casei. Vei avea nevoie de cateva blaturi de carton gros, tot atatea de placaj, un suport cu elemente de fixare la ambele capete si un material textil care sa se asorteze cu culoarea peretilor.

Decupeaza cartonul si placajul in perechi duble la mai multe dimensiuni. Poti trasa cu precizie cercuri folosind farfurii de diferite dimensiuni din bucataria ta. Taie materialul textil in cercuri cu un diametru cu 10 centimetri mai mare. Mai intai, coase cartonul de materialul textil.

Apoi fixeaza placajul de un capat al suportului de sustinere. Introdu placa rotunda de placaj sub marginile materialului textil si fixeaza cu un capsator industrial. Acum poti aplica agatatorile sic pe peretele din hol.

Cuier din vechituri

Vei avea nevoie de cuie filetante, cateva scanduri de lemn de diferite dimensiuni, un tub de aracet si agatatori de perete. Cauta prin casa diverse mosoare de lemn, reviste vechi sau fotografii de pe vremea bunicii.

Taie bucatile de scandura la lungimea dorita. Slefuieste cu smirghel marginile scandurilor si mosoarele de lemn astfel incat sa nu prezinte asperitati.

Lipeste pe scanduri cateva cercuri de hartie adeziva decupate dupa diametrul mosoarelor. Vopseste scandurile in culori atragatoare care sa te reprezinte si fixeaza-le agatatorile. Pe unul din capetele fiecarui mosor poti lipi cu aracet decupaje din reviste sau din pozele de familie.

Acum, dezlipeste hartia adeziva, aplica aracet pe capatul nedecorat al fiecarui mosor si lipeste in lacasul nevopsit care i se potriveste. Ai un cuier facut chiar de tine si care nu te-a costat prea mult.



Sursa foto: diy-enthusiasts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea