Amenajarea casei

#piper #gospodarie #bucatarie #colorant haine

Intrebuintari practice ale piperului in gospodarie

Piperul este un aliment nelipsit din bucatarie, insa aceasta planta poate fi folosita si in alte feluri, in gospodarie . Ajuta-ti hainele sa-si pastreze culorile intense si protejeaza-ti casa si gradina de daunatori cu ajutorul piperului.

Iata in continuare 7 intrebuintari practice ale piperului in gospodarie:

1 Pastreaza vii culorile hainelor

Decolorarea hainelor ca urmare a spalatului poate fi impiedicata daca se pune putin piper in detergentul de rufe. Culorile se vor pastra stralucitoare mai mult timp cu ajutorul acestui simplu condiment. In plus, piperul impiedica curgerea culorilor de pe haine in timpul spalarii.

2 Alunga furnicile

Vara se poate intampla sa gasesti furnici in bucatarie. Acestea sunt in cautare de mancare, iar dulciurile si zaharul sunt preferatele lor. Pune piper in zonele in care vezi ca circula si le vei descuraja sa se mai plimbe prin bucataria ta.

Tot piperul este cel care te poate ajuta sa scapi de acele furnici suparatoare, din curte, care se tot urca pe tine si te ciupesc. Foloseste piper negru cayenne in locul in care acestea se afla si vei rezolva problema fara sa fie nevoie sa apelezi la substante chimice.

3 Protejeaza mancarea pasarilor

Recipientele pentru mancare ale pasarilor sunt uneori tentante pentru alte animale. In timp ce pasarile sunt imune la gustul intepator al piperului, mamiferele sunt mult mai vulnerabile. Poti descuraja veveritele sau alte animale sa vina sa se hraneasca din mancarea pasarilor tale din curte sau gradina daca adaugi putin piper.

4 Descurajeaza curiozitatea pisicilor si cainilor

Pisicile si cainii au uneori tendinta de a roade obiecte din casa precum cabluri si fire. Poti face o pasta din piper cu care sa dai o vreme aceste fire, astfel incat animalul tau de companie sa-si piarda interesul pentru noua "jucarie".

5 Alunga rozatoarele din gradina

Soarecii sau iepurii salbatici pot face adevarate daune in gradina. Protejeaza-ti plantele printr-o solutie din piper cayenne si apa. Pulverizeaza aceasta solutie pe plante, pentru o vreme, astfel incat sa te asiguri ca ai descurajat orice animal sa se hraneasca cu legumele sau florile plantate.

O alta solutie naturala pentru protejarea plantelor este cea folosita impotriva gandacilor de gradina. Pregateste solutia folosind piper cayenne, usturoi, ceapa si apa. Amesteca-le intr-un blender si pulverizeaza plantele.

6 Repara masina

O solutie eficienta pentru scurgerile din radiatorul masinii o reprezinta boabele de piper. Acestea astupa gaurile pe termen scurt, cat sa ai timp sa ajungi cu masina la un service.

7 Creeaza decoratiuni din piper

Daca iti plac recipientele de decor, din sticla, cu nisip, bile, flori sau alte elemente decorative, poti crea cu ajutorul piperului propriile decoratiuni. Foloseste boabe de piper de culori diferite si umple cu ele recipiente inalte si subtiri. Le poti expune apoi alaturi de sticlele de ulei cu modele deosebite sau impreuna cu celelalte recipiente transparente din bucatarie, care au si rol estetic, ca de exemplu, langa vasul cu paste.

Sursa foto: blog.just-eat.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului