Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #sosete vechi #intrebuintari sosete

Intrebuintari istete ale sosetelor vechi

Sosetele vechi, candva preferate, acum presarate cu gaurele, nu trebuie neaparat sa ajunga in cosul de gunoi. Chiar daca si-au pierdut rolul de piesa vestimentara, afla ca le poti folosi, printre altele, la curatenie si la intretinerea diverselor obiecte din casa. Descopera, asadar, cateva intrebuintari istete ale sosetelor vechi!

1. La curatenie

Cea mai eficienta metoda de a folosi perechile uzate de sosete este in procesul de curatenie. Iata cateva idei:

  • Pentru a sterge eficient praful, nu trebuie decat sa iti bagi mana intr-o soseta veche. Daca vrei rezultate grozave, foloseste si o solutie antistatica.
  • Tot o soseta veche se va dovedi un instrument grozav de aplicare a unei solutii de redare a luciului pieselor de mobilier. In plus, la final, poti spala soseta folosita si, apoi, o poti reutiliza la nevoie.
  • Tot o soseta veche poate fi atasata unui suport, precum coada de la mop, pentru a curata zonele greu accesibile ale casei.
  • Obiectele din piele naturala sau artificiala, precum piesele de mobilier, pantofii ori gentile, pot fi la randul lor curatate cu o soseta veche. Alege una dintr-un material delicat si sterge suprafata obiectelor in cauza, oferindu-le si un luciu placut. O soseta veche poate fi utilizata si la aplicarea cremei pentru impermeabilizarea pantofilor.

2. La depozitarea obiectelor de mici dimensiuni

Sosetele vechi pot fi folosite si pentru a depozita in deplina siguranta obiecte de mici dimensiuni. Iata cateva sugestii de pus in practica:

  • In interiorul lor, poti pastra suruburi, cuie, piulite etc., asigurandu-te ca, la final, atasezi fiecarei sosete in parte cate o eticheta, pentru a sti ce anume contine.
  • Tot sosetele vechi iti vin intr-ajutor la depozitarea paharelor in timpul unui transport. Pentru a evita accidentele, infasoara fiecare pahar intr-o soseta curata si, ulterior, depoziteaza-le in cutiile pregatite in prealabil.
  • In bagajul pentru vacanta, sosetele vechi pot deveni spatiul de depozitare al unor lucruri precum lenjerie intima, sosete de purtat, accesorii de par si alte obiecte de mici dimensiuni de care vei avea nevoie in concediu.

3. Alte intrebuintari istete ale sosetelor vechi

Pe langa intrebuintarile la curatenie si la depozitarea lucrusoarelor din casa, iata cum mai poti utiliza sosetele vechi:

  • Sosetele vechi protejeaza cu succes o sticla cu un continut fierbinte. Pe langa faptul ca evita condensul, protectia din material textil va preveni si eventualele arsuri la atingere.
  • In situatia in care iti place golful, afla ca sosetele vechi pot deveni invelitori grozave pentru crose.
  • Parchetul poate fi protejat de zgarieturi la deplasarea mobilierului cu ajutorul unor bucati decupate din cateva sosete mai groase. Plaseaza-le sub picioarele pieselor de mobilier inainte de a muta mobila in interiorul incaperii.
  • Daca te pricepi la lucru manual, afla ca sosetele vechi pot fi transformate in materie prima pentru un covor din petice. Alege mai multe astfel de perechi, din materiale si culori diferite, pentru un covor cat mai pestrit.


Foto: rohantime.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare