Designul interior se axeaza din ce in ce mai mult pe elementele minimaliste. Acestea confera spatiu, simplitate, dar si o eleganta locuintelor de orice tip. Interioarele minimaliste au capatat in ultima vreme popularitate din ce in ce mai mare, mai ales datorita luminozitatii pe care o ofera, dar si pentru faptul ca sunt practice, si, in acelasi timp, si foarte familiare. Interioarele minimaliste sunt ideale atat pentru o persoana singura, cat si pentru familiile mici.

Iata cateva elemente esentiale, pe care trebuie sa le contina un interior minimalist uimitor si spectaculos:

Bucatariile open space

Spatiile minimaliste se caracterizeaza in primul rand prin largime. Pentru a crea aceasta senzatie cel mai bine ar fi sa renunti la usile interioare si sa optezi pentru un spatiu open space, mai ales in ceea ce priveste livingul si bucataria. In zona bucatariei poti aseza un blat central si o tabla magnetica, care, pe langa faptul ca poate fi un element de decor spectaculos, este si foarte utila. Pe ea poti lasa diverse mesaje sau poti scrie mementouri.

Corpuri de iluminat transparente

Interioarele minimaliste se axeaza in mare parte pe luminozitate, in special pe lumina naturala. Asadar, un spatiu minimalist perfect ar trebui sa fie dotat cu pandantive transparente sau plasa, care sa se lase usor peste consolele din bucatarie. Acestea creeaza un decor intim, dar permit si patrunderea intensa a luminii naturale in locuinta ta.

Materialele naturale

Atunci cand spui minimalism, te gandesti rapid la simplitate. Aceasta simplitate nu se refera insa doar la evitarea aglomerarilor de mobilier, ci si la materialele din care sunt confectionate acestea. Tonurile naturale, de lemn, se asociaza in general cel mai bine cu spatiile minimaliste luminoase si racoroase.

Camera de zi minimalista

Livingurile minimaliste se caracterizeaza printr-o eleganta clasica, in tonuri neutre. Albul si negrul reprezinta una dintre cele mai populare combinatii folosite pentru interioarele minimaliste.

Un mobilier negru se ancoreaza perfect in zona de diversment, care contine un televizor cu ecran plat montat pe un panou ce ascunde perfect cablurile inestetice. Lampile verticale si masutele mici de cafea sunt si ele elemente care vin sa decoreze un spatiu minimalist perfect, intim si in acelasi timp foarte util.

Sursa foto: netdna-cdn.co

  •   2014-01-09
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare