Amenajarea casei

#obiecte sanitare #mobilier baie #chiuveta #cabina de dus #cada de baie #instalatii sanitare #instalatii sanitare baie

Instalatii sanitare necesare pentru o baie

Instalatiile sanitare sunt componenta principala a unei bai, iar alegerea lor este foarte importanta. Iata care sunt instalatiile sanitare absolut necesare pentru o baie si din ce variante poti alege!
 

Chiuveta


Chiuvetele de baie sunt disponibile intr-o varietate de forme si modele, realizate din materiale diferite. Printre altele, in comert vei gasi chiuvete din ceramica, marmura, otel inoxidabil, cupru, plastic, granit, sticla.

Dintre acestea, cele mai folosite in gospodarii sunt chiuvetele ceramice. Aceste modele sunt rezistente, ieftine si pot fi igienizate cu usurinta. Mai putin raspandite, dar atragatoare, sunt chiuvetele din cupru, care impresioneaza prin finisaj. De altfel, in timp , cuprul isi schimba culoarea, in urma uzarii, in cele din urma ajungand sa capete o nuanta deschisa de bronz.

Pentru o baie cu un design deosebit, ideale sunt chiuvetele din sticla. Acestea au forma de vas si nu sunt foarte rezistente, avand insa avantajul unui aspect inedit.
 

Cada de baie


Cada este un alt element esential in sala de baie, iar alegerea ei poate tine cont de factori precum cost , durabilitate si aspect. In comert vei casi astfel de instalatii sanitare din otel, acril, fonta si polimeri.

Cada din otel este rezistenta si nu foarte scumpa. In plus, poate fi vopsita si reparata, insa este grea, nu mentine caldura apei si este predispusa la aparitia zgarieturilor inestetice in urma utilizarii indelungate.

Cada din acril este o varianta populara datorita proprietatilor sale. Pe langa un design atragator si variat, modelele noi de astfel de instalatii sanitare nu se mai deterioreaza la actiunea produselor de curatat. Din ce in ce mai populare sunt cazile din acril sanitar care nu permit acumularea reziduurilor.

Cada din fonta este cea mai buna alegere din punct de vedere al calitatii. Este rezistenta si mentine caldura apei, dar este si foarte grea si greu de manevrat.

Cada din polimeri copiaza modelele din onix , granit si marmura. Este disponibila in culori variate, insa nu este de cea mai buna calitate, avand o rezistenta scazuta in timp. In plus, este mai scumpa decat cada din acril.

Daca urmaresti relaxarea in sala de baie, poti opta oricand pentru o cada cu hidromasaj. Acest tip de instalatii sanitare vin in forme diferite, cu dotari variate, pentru a se plia pe forma baii, dar si pe bugetul de care dispui.
 


Instalatiile sanitare sub forma unor inlocuiesc din ce in ce mai mult clasicele cazi de baie. Estetice si practice, cabinele de dus vin intr-o multitudine de modele. In general, acestea pot fi diferentiate prin modalitatea de deschidere a usii: la interior/exterior sau deschidere glisanta. La fel de bine, cabinele de dus se diferentiaza prin tipul feroneriei folosite: inox, aluminiu eloxat, aluminiu vopsit RAL.

Este important de retinut si ca aceste instalatii baie sunt sau nu prevazute cu cadita si pot include un sistem de hidromasaj pentru a spori confortul. Acestea sunt, insa, mai scumpe decat cabinele clasice de dus.

 

WC-ul

Toaleta este una dintre cele mai simple obiecte din locuinta ta, insa extrem de necesara. Majoritatea persoanelor acorda o importanta redusa atunci cand vine vorba de alegrea wc-ului, concentrandu-si atentia asupra altor . Wc-ul este poate cel mai utilizat obiect sanitar, de aceea este recomandat ca in momentul achizitionarii sa fie luate in calcul doua aspecte esentiale: calitatea vasului de toaleta si durabilitatea pieselor (butonul de tras apa, clapa de supapa si sistemul de plutire).


Sursa foto: czyuntao.en.made-in-china.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului