Amenajarea casei

#purici #ingrijire caine #alergii #ingrijire caine primavara #pericole caine

Ingrijirea cainelui primavara: 4 pericole la care este expus in noul sezon

Primavara este pe cale sa-si intre in drepturi, iar odata cu revenirea la "viata" a naturii, ies la lumina si pericole noi care pandesc sanatatea catelului tau. Trecerea de la anotimpul rece la cel cald atrage dupa sine o serie de modificari care-i pot afecta sanatatea. Iata la ce sa te astepti si cum sa-ti ingrijesti corect patrupedul in noul sezon!

1. Alergiile de primavara

La fel ca si omul, catelul este predispus alergiilor care apar odata cu inverzirea naturii si a florilor de primavara. Polenul florilor, iarba proaspata, insectele si praful care se va depune peste tot odata cu avansarea in sezonul cald pot creste riscul aparitiei reactiilor alergice - mancarimi, stranut, piele usata, eczeme, blanita uleioasa. Daca stii ca ai un patruped alergic din fire, mergi la farmacia veterinara si cumpara-i antihistaminice, pe care sa i le administrezi preventiv sau la debutul simptomelor. Nu da niciodata cainelui medicamente antialergice care sunt destinate oamenilor.

2. Naparlirea

Majoritatea cainilor incepe sa naparleasca pe masura ce temperaturile cresc si sezonul de primavara isi intra in drepturi. Este momentul in care trebuie sa maresti frecventa perierii blanitei, pentru a indeparta firele de par uscate care cad si a impiedica raspandirea lor prin toata casa. In plus, perierea constanta a blanitei stimuleaza secretia de uleiuri esentiale in piele si previne caderea parului, reducand substantial procesul de naparlire.

3. Plantele toxice

Primavara este momentul in care iarba, plantele si florile ies la iveala si inverzesc natura. Cateii dornici sa isi "intinda" oasele in natura descoperita de zapada sunt atrasi de bulbii plantelor de primavara. Majoritatea plantelor specifice sezonului fac parte din familia allium, din care fac parte ceapa si usturoiul, considerate a fi toxice pentru sanatatea animalului de companie. Este important sa stai cu ochii pe el, atunci cand il scoti la plimbare si sa nu-l lasi sa roada aceste plante. Daca stai la casa si ai gradina cu flori, trebuie sa stii ca azaleele, crinii, lalelele sau crizantemele sunt considerate toxice pentru catel.

4. Puricii si capusele

Odata cu plantele care rasar primavara, ies la iveala si insectele, puricii si capusele, care pot pune in pericol sanatatea catelului. Este important sa protejezi blanita cu produse special concepute contra puricilor sau capuselor, pe care sa le aplici constant, in functie de instructiuni.

Sursa foto: e-board.livejournal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea