Amenajarea casei

#locuinta #amenajare casa #decorare locuinta #decor locuinta

Indrazneste sa folosesti culorile tari in decorarea locuintei

Rosu, galben si turcoaz sunt doar cateva dintre culorile puternice de care cei mai multi se feresc atunci cand vine vorba despre decorarea locuintei. E drept ca sunt mai greu de combinat, insa cu putina imaginatie sau cu ajutorul unui designer de interior poti obtine o casa care sa se invarta dupa soare.

Alege-ti o paleta de culori

Una sau doua culori indraznete sunt deajuns pentru o singura incapere. Negrul este si el o culoare curajoasa, care imprima o nota sofisticata, dar limiteaza cantitatea folosita pentru a nu intuneca prea tare spatiul. De asemenea, o alta asociere indrazneata, desi clasica de acum, este cea dintre negru si alb. Aceasta combinatie nu ar avea nevoie si de o a treia culoare puternica.

Este bine sa iei in calcul anumite reguli de baza in ceea ce priveste culorile. Armonizarea nuantelor trebuie facuta in functie de roata culorilor lui Isaac Newton. De aceea, trebuie tinut cont ca folosirea a doua culori complementare genereaza un contrast inalt si un disconfort, insa daca poti trece peste asta, ele arata foarte bine impreuna.

In schimb, alaturarea culorilor analog, adica a nuantelor diferite ale aceleiasi culori, precum in bucataria din imagine, este la fel de indrazneata, dar mult mai relaxanta pentru privire si psihic.

Sursa foto: homedit.com

  •   2014-08-18
  •  

Articol scris de

Gabriela Jianu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii