Amenajarea casei

#decoratiuni #sfaturi practice #spatii depozitare #decorare camera

Idei practice pentru a pastra aspectul "curat" al camerei

O camera plina cu lucruri este obositoare si ineficienta, mai ales atunci cand trebuie sa desfasori o activitate si te impiedici de tot felul de lucruri. Pentru a pastra aspectul "curat" al unei camere, alege o mobila potrivita si foloseste spatiul inteligent. Descopera patru idei practice de a pastra aspectul ordonat al unei camere.


1 Alege mobila corect


Pentru ca o camera sa fie ordonata, ai nevoie de spatii de depozitare. Intr-un dormitor, in locul unui pat cu picioare, alege un pat cu sertare sub el sau chiar fa un pat pe comanda cu rafturi in jurul lui. In locul unui simplu taburet, alege unul cu spatiu de depozitare sub sezut.


2 Construieste spatii inteligente de depozitare


Pentru un aspect "curat" al camerei, incaperea nu trebuie sa fie plina de cutii sau cu dulapuri pe toti peretii deoarece, in acest caz, spatiul se va aglomera oricum.

Spatiile inteligente de depozitare sunt cele construite in locuri care nu folosesc mai bine in alt scop, ca de exemplu, sertarele de sub pat. Un alt exemplu il reprezinta o nisa in perete unde a fost o debara si unde se poate construi un birou.

Alege rafturi din material textil care pot fi suspendate in orice loc din casa. Astfel de accesorii mobile iti ofera flexibilitate.


3 Foloseste accesorii intr-o paleta de culori deschise


Pentru a da impresia de spatiu "curat", foloseste mult alb in combinatie cu nuante si culori placute: verde mar, roz pal, lila, cafeniu etc. O camera luminoasa, in culori deschise sau neutre, pare aerisita, spatioasa si primitoare.


4 Ascunde maruntisurile


Maruntisurile precum obiectele de papetarie trebuie depozitate in cutii pentru ca biroul sa nu se aglomereze. Foloseste accesorii speciale pentru colectarea si camuflarea cablurilor. Acestea pot fi din material textil sau plastic, costa putin si iti decongestioneaza spatiul mic de lucru.

Foloseste dulapuri cu usi pentru a ascunde hainele sau multitudinea de lucruri depozitate. In cazul mobilierului cu rafturi deschise, se poate folosi un set de cosuri sau de cutii cu ajutorul carora se obtine un aspect curat si placut.

Sursa foto: home-designing.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului