Amenajarea casei

#tapet #amenajari #living #decoratiuni #imprimeuri #living modern #arta contemporana

Idei pentru un living modern

Stilul modern permite imbinarea de elemente si materiale inedite pentru a oferi un aspect elegant si o alternativa demna de luat in considerare la amenajarea unui living. Daca planuiesti modernizarea sufrageriei, iata cateva idei care te-ar putea inspira!


1. Tapet grafic


O schimbare rapida si de efect este aplicarea unui tapet grafic, modern, pe un perete de accent din living. Pentru un efect suplimentar, tapetul ar putea fi colorat intr-o nuanta intensa, asortata, insa, elementelor din living.


2. Arta contemporana


Tablourile cu citate celebre sau inspirationale sau pernutele decorative intesate de cuvinte sunt un trend specific stilului modern. Acest tip de arta poate face parte cu succes dintr-un living modern , in special atunci cand vine in culori aprinse ce contrasteaza cu peretii varuiti in culori neutre. Poti pune in evidenta si postere cu text scris, agandu-le pe pereti in rame simple, negre.


3. Pereti in culori inedite


O alternativa binevenita pentru clasicul alb al peretilor sunt nuantele inedite, mate, de gri si verde. Peretii varuiti in culori de acest tip vor deveni atractia livingului, de aceea evita sa ii incarci cu prea multe obiecte de arta. De asemenea, pentru a-i pune si mai mult in evidenta, opteaza pentru mobiler in nuante complementare.


4. Combinatie de imprimeuri traditionale si forme moderne


Daca nu vrei sa renunti complet la elementele traditionale ale livingului tau, afla ca le poti imbina cu succes cu cele moderne. In acest sens, ai putea sa pastrezi materialele tradionale, atat timp cat le armonizezi cu mobiler modern. Astfel, o sofa in stil contemporan poate fi cu usurinta decorata cu pernute cu imprimeu floral.

Imprimeul de acest tip poate deveni chiar un laitmotiv al sufrageriei: aplica-l si pe lampadare si draperii, asigurandu-te, insa, ca restul incaperii este decorat simplu, in culori neutre.


5. Parchet solid


Pardoseala unui living amenajat in stil modern este eleganta si luxoasa. De aceea, nu ezita sa optezi pentru parchet din lemn natural pe care sa il pui in evidenta evitand sa il incarci cu covoare sau carpete. Parchetul neacoperit va mari vizual livingul si va completa cu succes decorul modern.


6. Spatii de depozitare


Dintr-un living modern nu pot lipsi spatiile functionale de depozitare! Opteaza, in acest sens, pentru un corp de mobiler compartimentat care sa iti acopere un perete intreg. Aici poti insera carti, obiecte decorative si de arta, care vor fi frumos evidentiate de piese de mobilier in culori deschise. Dat fiind faptul ca este vorba despre un corp masiv de mobilier, ideal ar fi ca livingul sa aiba parte de multa lumina naturala, pentru a evita senzatia de sufocare si supraaglomerat.


7. Mobila din piele naturala


Piesele de mobilier din piele naturala sunt o alta marca a stilului modern. Asorteaza-le cu un covoras din piele si un decor minimalist. In acest fel, piesele de mobilier de o calitate exceptionala vor deveni punctul de atractie al incaperii. Pentru un plus de culoare, presara discret elemente colorate, cum ar fi un lampadar rosu.

Sursa foto: lovehome.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare