Amenajarea casei

#decoratiuni craciun #decoratiuni brad #decoratiuni vintage

Idei pentru un Craciun vintage

Un Craciun cu parfum vintage poate aminti de vremurile speciale ale copilariei, dar si de eleganta unor timpuri de mult apuse. De la Craciunul traditional, cu decoratiuni specifice, la cel aristocratic, cu eleganta sa maiestuoasa, descopera in continuare cateva idei vintage pe care sa le pui si tu in practica de sarbatori!

1 Craciun rustic

Cum poti transforma Craciunul intr-o sarbatoare rustica? Nimic mai simplu: nu trebuie decat sa cumperi un brad "imperfect", nu tocmai stufos si cu ramuri inegale, si sa nu uiti sa iti decorezi casa cu cat mai multe plante verzi. In rest, bazeaza-te pe obiecte traditionale romanesti pentru a-ti aminti de Craciunul petrecut la tara, cu bunicii, in copilarie.

2 Culori speciale de Craciun

Pentru a obtine o atmosfera vintage, este important sa apelezi la culorile adecvate. In acest sens, ideale sunt nuantele de mov, rosu, alb si verde inchis a caror combinatie te va transpune in urma cu cativa zeci de ani sau chiar secole! Include decoratiuni, dar si vesela, in aceste culori, completand ambientul cu parfum vintage cu ajutorul unor coronite festive de Craciun.

3 Craciun elegant

Ideale intr-o casa veche, decoratiunile de Craciun elegante, care amintesc de opulenta aristocratica, vor completa cu succes atmosfera vintage. Foloseste o paleta de culori aurii si include decoratiuni simple, delicate si elegante in bradul de Craciun . Un Craciun vintage elegant se "asorteaza" perfect cu o locuinta in care se mai afla si un semineu, candelabre , sfesnice, divanuri si alte piese de mobilier si obiecte decorative care trimit cu gandul la un trecut somptuos.

4 Bunataturi de Craciun

In cazul in care vrei sa pui mai mult accentul pe preparatele de Craciun decat pe decoratiunile specifice acestei sarbatori, ai nevoie de cateva obiecte vintage pentru a crea o atmosfera speciala. Include, asadar, vesela si tacamuri cu parfum vechi, dar si bomboniere si platouri argintate (nu trebuie sa fie neaparat autentice), plus o sumedenie de alte obiecte similare care te vor transporta in trecut.

5 Decoratiuni vechi de brad

Una dintre cele mai simple si eficiente metode de a aduce atmosfera vintage in casa ta este aceea de a scoate de la naftalina vechile decoratiuni de brad pe care nu le-ai mai folosit de ani de zile. In cazul in care membrii mai in varsta ai familiei au propriile colectii de acest tip, apeleaza cu incredere la acestea si imbina decoratiunile de brad in stilul propriu. Rezultatul va fi acelasi: un brad impodobit ca acum cateva zeci de ani, dar la fel de special ca oricare alt pom de Craciun din prezent.

6 Pasari pictate

O idee asociata folosirii vechilor decoratiuni de brad ar putea fi includerea unor globuri sub forma de pasari pictate. Pe acestea le poti realiza si tu, pornind de la jucarii in forma de pasare sau chiar de la unele din materiale ca hartia. Aceste pasari vor completa perfect globurile frumos pictate, de demult, contribuind la crearea unei atmosfere vintage, nostalgice.

Sursa foto: weebirdy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea