Amenajarea casei

#dormitor #decoratiuni dormitor #camera copilului #dormitor copil #mobilier dormitor

Idei pentru decorarea unui dormitor de fete

Atunci cand te gandesti la o camera de fete, cel mai probabil ai in minte imaginea unui spatiu decorat in nuante de roz. Cu toate acestea, dormitorul unei domnisoare nu trebuie neaparat sa se incadreze in acest stereotip . Te afli in cautarea unor idei pentru a decora dormitorul unei fete? Descopera cateva sugestii in cele ce urmeaza!

1 Alege imprimeuri interesante

Nu te poti hotari care sunt imprimeurile ideale pentru camera fetei tale? Afla ca, indiferent de preferintele ei in materie de culori, cel mai probabil va aprecia bulinele, carourile si imprimeurile florale care pot fi si combinate pentru a crea un decor interesant. Opteaza pentru imprimeuri de acest tip atunci cand alegi lenjeria de pat, printre altele.

2 Combina culori contrastante

Albastrul ar putea fi o alegere ideala pentru un dormitor, intrucat este o culoare care linisteste. Si chiar daca, in mod normal, nu te-ai gandit sa decorezi dormitorul in nuante de albastru si roz, nu te sfii sa incerci aceasta combinatie: atat timp cat optezi pentru culori pastelate, rezultatul nu are cum sa fie altfel decat spectaculos!

3 Achizitioneaza un pat de calitate

Un pat de calitate va rezista ani buni in camera fetei tale, chiar daca micuta obisnuieste sa topaie pe el! Daca ai doua fete, poti opta pentru un pentru a economisi spatiu - si in acest caz, nu ezita sa investesti cat de mult iti permite bugetul intr-un pat de buna calitate, din lemn rezistent sau chiar din fier.

4 Opteaza pentru mobila simpla

Poate fi tentant, insa nu te gandi automat sa investesti in foarte feminine. O optiune de durata, pe care fata ta o va aprecia si ani mai tarziu, este mobilierul simplu. Alege piese clasice, mereu actuale, pe care fiica ta sa le poata folosi ani la rand fara sa se plictiseasca si fara ca tu sa fii nevoit sa faci noi investitii.

5 Creeaza un punct de atractie

Foloseste-ti creativitatea si realizeaza un punct de atractie in dormitorul fetei tale. Spre exemplu, acesta poate lua forma unui panou roz aprins - intr-un dormitor decorat in nuante de roz - pe care ea sa isi poata pune pozele preferate, desenele etc. Pentru ca efectul sa fie si mai spectaculos, poti evidentia panoul cu becuri colorate, mari, care sa imprastie o lumina delicata roz.

6 Imparte camera in doua

O idee originala, pentru un dormitor in care stau doua surori, este aceea de a imparti camera in doua, astfel incat partea fiecareia sa fie adaptata preferintelor personale. Pe langa lenjerie de pat si piese de mobilier diferite, poti merge pana la alegerea unui tapet de perete diferit - spre exemplu, daca o jumatate a camerei are un tapet cu dungi, celalalta poate fi cu buline (pentru a evita sa incarci dormitorul cu flori si inimioare roz).

7 Alege piese de mobilier istete

Pentru a castiga spatiu, alege sa cumperi piese de mobilier adaptate unui dormitor de mici dimensiuni. Spre exemplu, investeste intr-un pat cu spatiu de depozitare si in mobilier creat pe comanda, astfel incat sa incapa si in cele mai stramte si neutilizate spatii din camera.

Sursa foto: inspirationforhome.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare