Amenajarea casei

#decorarea casei #decorare casa toamna #idei de decorare #aranjament toamna

Idei de decorare a casei pentru toamna

Toamna se numara bobocii, insa tot toamna, natura ne ofera si cele mai interesante elemente de decoratiuni interioare . Nu e nevoie decat sa faci o plimbare in parc sau intr-un sat din apropierea zonei in care locuiesti pentru a strange tot ce ai nevoie.

 

Dovleci


Dovlecii apar in cele mai diverse forme si culori, iar toamna este momentul cel mai bogat in oferta de dovleci. Pentru un efect deosebit, incepe prin a strange cativa dovleci care au aceeasi forma si marime, dar culori diferite. Poti continua aranjamentul adaugand cateva frunze uscate, ruginii si un bol de sticla asezat cu fata in jos. Aseaza-le pe toate intr-un colt, pe o fata de masa dintr-un material natural, cum este inul sau canepa.

 

 

 

Inel pentru servetel realizat din ghinde


Parcurile sunt pline de ghinde zilele astea si, cu ajutorul lor, poti realiza un inel pentru servetele, ideal pentru o masa festiva. Tot ce ai de facut este sa faci o gaura mica cu acul prin care sa bagi o ata si sa realizezi apoi o bratara in care sa introduci servetelul. Alterneaza ghindele astfel incat sa fie unele intoarse invers, exact ca in imagine.

 

 

 

Stiuletele de porumb cu tot cu frunze


Lasa la uscat cativa stiuleti de porumb, dac rasfira-le frunzele inainte sa-i pui la uscat. La final, poti sa-i agati cu ajutorul unei sfori de usile mobilei de bucatarie sau chiar de usile bibliotecii, pentru un efect aparte. Daca ai geamuri transparente, poti sa pui, in fundal, cateva pahare de sticla transparenta, umplute cu boabe de porumb, ca in imagine.

 

 

 

Specimene de frunze



Colectioneaza cateva eprubete sau vaze foarte subtiri, lungi si transparente, ca cele din imagine, de marimi diferite, dar apropiate ca forma. Strange apoi cate o frunza din fiecare planta pe care o gasesti si introdu-le pe rand in recipientele de sticla. Nu-i asa ca arata deja ca o minicolectie de arta?

 

 

 

Tava abundentei


Ideal ar fi sa ai o tava veche, din alama sau argint, pentru ca s-ar potrivi foarte bine in acest decor. Pe ea poti adauga diverse cupe sau pocaluri, pe care sa le umpli cu seminte si fructe uscate, de marimi, texturi si culori diferite. Sugestia ar fi: macese, nuci, alune, boabe de fasole, boabe de porumb, conuri de brad, castane sau fructe uscate. Mai poti picta cu auriu sau argintiu cateva dintre elemente pentru un plus de efect.
Daca lasi acest aranjament la indemana copiilor sau animalelor din casa, asigura-te ca nimic de pe tava nu este otravitor.

 

 

Cutia cu de toate

 

O cutie de lemn, realizata din bucati de mobila care nu-ti mai trebuiesc, poate chiar o fosta jardiniera , se poate transforma intr-o piesa foarte interesanta, pe care o poti aseza undeva la vedere, aproape de intrarea in casa, pentru a-ti impresiona musafirii. O poti umple, ca in imagine, cu cativa dovlecei de culori si marimi diferite, un buchet de flori de sezon (crizanteme eventual), cativa stiuleti de porumb, un manunchi de spice de grau uscate si cam tot ce te inspira pentru a creea efectul de "toamna bogata".

 

 

 

Ghirlanda toamnei


Ghirlanda din imagine se poate realiza foarte usor, cu ajutorul unei sfori pe care intinzi si prinzi, una cate una, frunze uscate, dovlecei mici si spice de grau, dupa propria imaginatie. Daca te plictisesti de ele, poti aduga sau schimba cate un element, dupa bunul plac.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului