Amenajarea casei

#birou acasa #biroul de acasa #amenajare birou

Idei de amenajare a biroului de acasa pentru a fi mai productiv

Pandemia de coronavirus a schimbat complet lumea, dar si modul in care ne traim vietile. Daca inainte de pandemie multi dintre noi nici nu concepeam sa nu mergem zi de zi la birou, acum acest lucru a devenit o amintire. Tot mai multe persoane lucreaza de acasa, iar acest lucru nu pare sa se schimbe curand.

 

Chiar daca lucram de acasa avem nevoie de un spatiu de lucru care sa ne ofere tot confortul necesar, dar care, in acelasi timp, sa ne ajute sa ne concentram mai bine si sa delimitam pe cat posibil partea de “birou” cu cea de “acasa”.

Acest lucru poate fi greu de obtinut mai ales in spatiile mici ale apartamentelor in care traim. Atunci cand nu putem amenaja o camera pentru biroul de acasa, putem sa alegem in schimb un coltisor al camerei pe care sa-l amenajam ca spatiu de lucru.

Iata patru idei din care sa te inspiri pentru amenajarea unui astfel de spatiu:

Birou simplu cu un raft deasupra

Un birou simplu, de mici dimensiuni poate fi perfect pentru cei care nu au spatiu la dispozitie. Asaza-l langa un perete si, desupra lui, pune un raft, pe care sa adaugi fie cateva decoratiuni fie diferite dosare, in functie de necesitati. Iar daca alegi un birou cu sertar, vei avea intotdeauna spatiu sa depozitezi agendele, instrumentele de scris si alte lucruri necesare pentru munca ta.

Birou cu biblioteca pentru doua persoane

Daca atat tu cat si partenerul de cuplu lucrati acum de acasa, solutia ar pute fi un birou mare, pentru doua persoane, in care sa fie integrata si biblioteca. Astfel, nu vei ocupa mult spatiu, iar rafturile goale ale bibliotecii pot fi decorate cu plante care oxageneze aerul din incapere si sa faca timpul petrecut la birou mai placut.

Adauga accente metalice

Un spatiu de lucru modern, frumos amenajat imbie la creativitate si rezultate excelente la munca. Tocmai de aceea, decoratiunile trebuie alese cu grija. Accentele metalice vor schimba radical aspectul facandu-l sa para mai modern si mai luxos. O lapa aurie, argintie sau chiar aramie, in functie de restul culorilor din incapere, vor scoate biroul din anonimat. Acelasi lucru se intampla si cand alegi cu atentie cosul de gunoi sau masca pentru ghivecele cu flori.

Birou minimalist pentru spatii minuscule

Un birou minimalist, simplu, este perfect pentru spatiile foarte mici. Acesta nu ocupa mult spatiu, fiind suficient pentru a-ti tine laptopul, agenda si o veioza sau un ghiveci cu flori.  Poti decora spatiul de deasupra lui cu un tablou, pentru a-i oferi personalitate.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare