Amenajarea casei

# blat bucatarie #organizare bucatari #haos bucatarie #curatenie blat bucatarie

Haosul de pe blatul de bucatarie: cum sa scapi de el definitiv!

Haosul de pe blatul de bucatarie nu este doar inestetic, ci si un loc in care electrocasnicele si maruntisurile aglomerate toate la un loc fac dificila utilizarea lor eficienta. Daca nu poti renunta la o buna parte din lucrurile pe care le tii la indemana in bucatarie, atunci invata sa le organizezi in mod inteligent!

In timp, obiectele pe care le folosesti in bucatarie ajung sa "sufoce" spatiul limitat de pe blatul mobilierului. Adunate laolalta, acestea contribuie masiv la dezordinea incaperii si sunt tot mai greu de gasit cand ai nevoie de fiecare in parte. Iata cateva solutii prin care le poti pastra la indemana, intr-o ordine usor de mentinut in fiecare zi!


1. Masutele mobile

Ai un colt al bucatariei mai putin vizibil, in care ai putea sa asezi o masuta mobila cu rotile, dotata cu rafturi perfecte pentru depozitare? Utilizeaza spatiul amplasand o astfel de piesa de mobilier versatila si asaza aici electrocasnicele pe care le tii pe blatul bucatariei: storcatorul de fructe, toasterul, blenderul, robotul de bucatarie etc. Cand vrei sa le folosesti, poti muta foarte usor masuta catre o priza!



Sursa foto: prettylittlepauper.com


2. Rafturile si suporturile pentru perete

Atunci cand blatul de bucatarie nu-ti mai poate oferi nici macar un coltisor pe care sa tai legumele sau sa prepari o limonada, stii ca este momentul sa optimizezi la maximum spatiul incaperii. Peretii sunt deseori utilizati insuficient pentru depozitare, desi sunt o resursa excelenta in acest sens.

Monteaza rafturi sau mini-cuiere acolo unde poti, pentru a elibera blatul de obiecte. Un suport modern care se poate monta pe peretii bucatariei este banda magnetica pentru cutite, o alternativa excelenta de depozitare, foarte practica, de care poti atasa orice ustensila metalica doresti.



Sursa foto: hoosierroots.com


3. Relocarea obiectelor in alte incaperi

Mini-frigiderul pentru bauturi chiar trebuie sa iti ocupe spatiu inutil in bucatarie? Ce-ar fi sa-i gasesti un loc pe hol, pe balcon sau undeva in living (unde te relaxezi oricum cu un pahar de vin 90% din timp). Doar pentru ca unele obiecte apartin in mod traditional de bucatarie, nu inseamna ca trebuie intotdeauna sa ramana acolo. Daca unele dintre ele pot fi mutate in alta parte, nu mai sta pe ganduri: blatul tau de bucatarie merita sa fie liber si functional!



Sursa foto: houzz.com


4. Abandonarea obiectelor inutile

Mentalitatea de tipul "poate voi avea nevoie de el in viitor" este o cale sigura spre haos. Toate obiectele din bucatarie pe care nu le-ai mai folosit in ultimele 6 luni merita sa fie donate sau aruncate!

Sursa foto: browardcountyreview.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea