class="lead"> Podeaua din bucatarie este una dintre cele mai pretentioase zone din locuinta. De aceea ne-am si obisnuit sa folosim gresie in aceasta incapere, pentru ca este rezistenta si usor de intretinut. Exista insa o multime de alte materiale care pot inlocui cu succes clasicele placi reci.
 
1. Farmecul lemnului naturalNimic nu se poate compara cu o podea din lemn masiv. Nuantele inchise ale stejarului dau o senzatie de caldura in bucatarie si vibreaza puternic in combinatie cu albul imaculat al peretilor. Lemnul are insa cateva devazantaje in fata umezelii constante si a murdariei. Asa ca o mocheta plasata in dreptul zonei de gatit si stergerea constanta a pardoselii de umezeala si praf sunt regului de la care nu trebuie sa te abati.
 

2. Placi de ardeziePlacile de ardezie auun design potrivit si elegant pentru o bucatarie. Rezista bine la traficul intens al zonei, fac fata provocarii ridicate de umezeala, iar culoarea lor ascunde, pentru moment, petele de murdarie sau praful. Pardoseala are nevoie de o lacuire completa odata la un an, asa ca intretinerea ei nu este o munca dificila.

3. Exotismul pardoselii de bambusO pardoseala din lemn de bambus reflecta atat eleganta, cat si un strop de exotism in bucataria ta. Stralucirea acestuia da lumina incaperii si accentueaza caldura bucatariei. Asigura-te ca achizitionezi placi de lemn de bambus rezistente la umezeala si nu vei intampina probleme cu acest material.
 
4. Pardoseala din caramidaPentru un aer usor rustic poti alege sa pui caramida pe post de podea in bucatarie. Caramizile arse sunt la fel de rezistente ca si ardezia si intretinerea unei pardoseli din caramida necesita un efort minim.

5. Placi ceramice si lemnPentru un design deosebit poti alege o combinatie de placi ceramice si grinzi de lemn care sa imbrace podeaua bucatariei. Realizeaza un model mixt, intercaland grinzile de lemn astfel incat sa imparta in patrulatere egale placile ceramice din bucatarie. Lacuieste lemnul pentru a-Ii da o rezistenta crescuta in timp.

Foto: bhg.com
 
  •   2014-08-06
  •  

Articol scris de

Gabriela Jianu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii