Amenajarea casei

#amenajare camere mici #casa mica #amenajari interioare #casa

Top 5 greseli care fac dintr-o casa mica una si mai mica

Toata lumea isi doreste sa aiba propria locuinta, iar tendintele de pe piata imobiliara arata ca multi si reusesc. Insa, din cauza bugetelor nu foarte generoase, apartamentele au devenit tot mai mici si mai inghesuite. Daca nu stii trucurile de design care sa maximizeze spatiul, risti sa te "sufoci".

Amenajarea unei case de 30-40 de metri patrati pune la lucru imaginatia. Insa nu oricine face fata cu brio acestei provocari. Iata cateva dintre erorile comune care restrang si mai mult spatiul si asa redus.


1. Asezarea draperiei in pozitie gresita

 

Sursa foto: cooqy.com

O draperie atent plasata influenteaza mult vizual perceptia inaltimii unei incaperi. Cu cat e asezata mai sus galeria, iar draperia este mai lunga, cu atat camera va parea mai spatioasa. Problema este ca avem tendinta sa asezam galeria la 20 de centimetri distanta de tavan si sa folosim materiale dintr-o singura bucata. Specialistii spun ca o perdea din doua piese va face si fereastra sa para mai mare.

2. Utilizarea covoarelor mult prea mici

 

Sursa foto: mopodir.blogspot.com

Un covor plasat corect si la dimensiunea potrivita creeaza iluzia unui spatiu mult mai vast. Covorasele micute, imprastiate prin incapere, nu fac decat sa pacaleasca creierul care percepe incaperea ca fiind mai putin spatioasa. Asta nu inseamna neaparat ca iti trebuie o carpeta care sa porneasca dintr-un perete si sa se opreasca in altul, insa una suficient de mare, care sa se opreasca la picioarele mobilierului.

3. Dezordinea

 

Sursa foto: hgtv.com

Un alt „pacat” al camerelor mici este ca in ele orice lucru nu e la locul lui va fi imediat observat de oricine patrunde in incapere. De aceea, este esentiala o ordine desavarsita in aceste spatii. Trebuie sa te organizezi cat mai bine astfel incat sa tii totul ordonat pentru ca spatiul sa para mai generos.

4. Monocromia

Sursa foto: homekoe.com

Multa lume are impresia ca o camera mica va parea mai mare daca o zugravesti intr-o singura culoare, si aceea terna. Din contra, spun designerii de interior. Da viata unui spatiu restrans cu ajutorul culorilor vii, puternice, luminoase. Nu vopsi toti peretii intr-o nuanta de verde, spre exemplu, ci foloseste-te de lumina pe care o ofera fereastra pentru a pune in valoare un singur perete care sa creeze iluzia de adancime a incaperii.


5. Lipsa de personalitate

 

Sursa foto: tovtov.com

Cand ai camere mici, o alta tendinta comuna este sa le mobilezi cat mai neutru. Gresit!, sustin specialistii. Da personalitate spatiului si ti se va parea ca ai incaperi mult mai mari si mai frumoase. In living, spre exemplu, e suficient sa instalezi o canapea imbracata intr-o tesatura viu colorata si atmosfera va fi cu totul alta decat daca ai alege o sofa din piele intr-o nuanta crem.

Foto sus: crevero.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului