Amenajarea casei

#casa #mobila #amenajarea casei #fotolii

Fotoliile para

Stiai ca fotoliile - para au fost create de trei designeri italieni inca din anii ’70? Designerilor le-a venit aceasta idee cand, aflandu-se intr-un depozit, au observant ca se poate sta foarte confortabil pe un sac cu bilute de polistiren. Fotoliile para au revenit la moda in anii '90, odata cu aparitia curentului retro.

Descriere


Dupa cum le spune si numele, aceste fotolii au in general forma de para. Se mai cunosc si sub denumirea de “fotolii de puf” sau “bean bags”.

Un astfel de fotoliu are sezutul apropiat de podea insa este de preferat ca inaltimea lui sa nu fie foarte mica, pentru a te putea ridica cu usurinta.

In ultima perioada au aparut si fotolii para la care se pot diferentia sezutul si spatarul, principal ul avantaj al acestora fiind ca atunci cand te misti isi pastreaza mai bine forma si nu aluneca.


Materiale folosite


Fotoliile para sunt umplute cu bilute de polistiren. In timp, acestea se deformeaza si se taseaza insa continutul poate fi completat.

Poliuretanul are un aspect foarte natural si nu se intareste la temperaturi scazute. In plus, principalul avantaj al polistirenului este ca in timp se pastreaza mai bine decat alte material textile, burete sau vatelina.

In ceea ce priveste materialul care inveleste bilutele de polistiren, fotoliile tip para pot fi confectionate din panza, piele, piele ecologica, stofa etc.


Avantajele fotoliilor para

 
  • Nu au o structura rigida, din contra, se muleaza dupa forma corpului , fapt care le face foarte comode;
  • Sunt usor de mutat dintr-o parte in alta a casei;
  • Fiind pozitionate aproape de podea, persoanele care stau pe un astfel de fotoliu pot adopta diverse pozitii si se simt mai relaxate;
  • Au un design interesant si preturi accesibile;
  • Pot fi realizate la comanda astfel ca iti poti alege singur materialul si culoarea;
  • Sunt foarte apreciate de copii si pot constitui o piesa central de amenajare a dormitorului celor mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea