Amenajarea casei

#baie #pericole locuinta #pericole baie #suprafete alunecoase

Evita pericolele din baie

Baia si bucataria pot fi cele mai periculoase camere din casa pentru un copil, dar nici adultii nu sunt feriti de pericole. Constientizeaza si elimina pericolele din baie pentru binele tau si al familiei tale.

Rareori te gandesti la masuri de siguranta atunci cand faci un dus fierbinte , dar baia este unul dintre locurile in care se petrec cele mai multe accidente casnice , unele fatale. Afla cum poti evita cele mai frecvente accidente in baie si care sunt cauzele lor.
 

Apa pe jos


Baia este camera din casa cu cele mai multe accidente provocate prin cadere. Fie ca provine de la chiuveta, de la dus sau de la cada, apa cursa pe o suprafata lucioasa este un adevarat pericol pentru oricine.

Pentru a scadea riscul ranilor serioase la o cadere, doteaza-ti dusul cu o usa de sticla securizata, care nu se sparge. O alta solutie este folosirea a doua perdele de dus, una pe interior si una exterioara, decorativa. Gresia sau covorasele de baie antiderapante sunt alte solutii care te ajuta sa reduci riscul unei cazaturi cu consecinte grave.
 

Cada alunecoasa


Produsele folosite la baie si la dus lasa intotdeauna reziduuri pe suprafetele ceramice, crescand riscul de alunecare. De la balsamul de par pana la crema de ras, cele mai multe produse devin un pericol daca nu cureti in mod regulat cabina de dus si cada.

Dupa fiecare baie sau dus, sterge cada sau cabina de dus cu o carpa uscata pentru a preveni depunerea reziduurilor pe suprafetele alunecoase din baia ta.
 

Suprafete albe si stralucitoare


O baie care straluceste de curatenie poate impresiona orice musafir, insa cu cat baia ta este mai stralucitoare si mai bine luminata, cu atat riscul de accidente creste.

Lumina reflectata in oglinzi si in instalatiile cromate te poate face sa nu observi apa colectata pe jos, crescand sansele unui accident. Batranii sau copiii prezinta un risc mai mare de cazaturi, dar daca intri la dus dimineata imediat dupa ce te trezesti, acesti factori te pot afecta si pe tine. Foloseste un rand de faianta decorativa pentru a crea contrast pe un perete complet si renunta la becurile clasice in favoarea celor fluorescente cu sticla mata.
 

Usa cabinei de dus


Chiar daca multe cabine de dus sunt construite din sticla securizata, spargerea acesteia nu este imposibila si poate duce la accidente grave. Evita suportul de prosop instalat pe usa pentru a nu crea si mai multa tensiune in sticla si verifica cabina de dus in mod regulat pentru a descoperi eventualele crapaturi.

Daca usa dusului sau un perete al cabinei s-a spart, iesi din baie in siguranta aruncand un prosop cat mai mare si mai gros peste cioburi.
 

Radiatorul


Chiar daca incalzirea baii pe timpul iernii poate pune probleme, radiatorul electric nu trebuie tinut niciodata in baie. In cazul in care aluneci, te poti arde, iar aparatul electric prezinta un risc mare de electrocutare.

Prosoapele si hartia igienica pot lua foc cu usurinta daca sunt lasate prea mult timp langa o sursa puternica de caldura, iar radiatorul devine un pericol de incendiu. Porneste apa cu cateva minute inainte sa intri in cada sau in cabina de dus, pentru ca aburul fierbinte sa incalzeasca baia intr-un mod lipsit de pericole.


Sursa foto: Redbubble.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea