Amenajarea casei

#plastic #ambalaje

Efecte nocive ale plasticului

Stiai ca plasticul a fost inventat in 1860 insa de cativa zeci de ani a devenit unul dintre materialele cele mai consumate. Astfel, daca in 1950 se produceau aproximativ 5 milioane de tone de pastic pe an, in zilele noastre, in toata lumea, sunt produse peste 80 milioane de tone de plastic pe an. Aceasta situatie este ingrijoratoare. Iata de ce:



1 Are un impact daunator asupra mediului


Impactul daunator al plasticului asupra mediului inconjurator este cauzat de compozitia lui. Plasticul este fabricat din carbune, petrol sau gaze naturale, acestea fiind resurse naturale epuizabile.

In plus, in timpul procesului de productie sunt eliberate diferite gaze toxice. De asemenea, prezenta plasticului in gropile de gunoi creste emisiile toxice de dioxid de carbon din aer /" title="AER">aer .


2 Are un impact direct asupra sanatatii
 

 

  •  Caserole din plastic daunatoare

Potrivit unor studii din ultimii ani, anumite casolete sau sticle refolosibile din plastic favorizeaza aparitia bolilor de inima.  Este vorba despre recipientele dintr-un plastic rigid, transparent si incasabil, care se zgarie usor, numit policarbonat.

Vasele care nu contin aceasta substanta periculoasa sunt semiopace si inscriptionate cu " BPA free", cu cifra 05 sau marcajul "PP".
 

  • Ambalaje din plastic nocive

De asemenea, alte studii au concluzionat ca multe ambalaje din plastic contin chimicale daunatoare.

Un studiu recent a concluzionat ca arata ca subiectii participanti au inregistrat o scadere dramatica a cantitatii de chimicale detectate in urina, cu pana la 66%, atunci cand au urmat o dieta de trei zile de mancare proaspata, ce excludea alimentele ambalate.

Cercetatorii s-au axat asupra continutului de DEHP si bisfenol A , care se gasesc in plastic si cutii metalice de conserve. Acestea pot fi absorbite de alimente.

Studii anterioare au concluzionat ca atat bisfenolul A si DEHP-ul provoaca dereglarea dezvoltarii normale a creierului la fetus , infertilitate, boli de inima si cancer insa a ramas o dezbatere aprinsa in comunitate stiintifica referitoare la nivelul necesar de expunere la acesti compusi pentru a cauza efecte atat de daunatoare sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea