Amenajarea casei

#curatenie casa # curatarea casei # curatenie toamna

Sfaturi pentru curatenia de toamna

Este bine ca la inceputul toamnei sa faci o curatenie generala in casa ta pentru a o elibera de lucrurile care nu-ti sunt de folos pe timp de vara. In plus, este indicat sa profiti de vremea placuta pana la instalarea temperaturilor scazute pentru a scoate la aer pilotele, pernele dar si hainele de iarna pe care le-ai depozitat in timpul sezonului cald. Iata cateva sfaturi pentru a curatenia de toamna:

1 Scoate la aerisit pernele, pilotele si paturile pe care nu le-ai folosit pe timp de vara. Retine ca pernele umplute cu puf nu trebuie aerisite la soare, fiindca umplutura se usuca si apoi se rupe. Totodata, pernele nu trebuie aerisite nici daca afara este umezeala fiindca risti ca puful sau penele sa se stranga.


2 Depoziteaza hainele, lenjeriile si paturile de vara in saci pe care sa-i asezi in locurile mai greu accesibile din casa - debarale, rafturile cele mai de sus ale dulapurilor sau in boxe. Sacii trebuie sa fie bine izolati si uscati.


3 Este bine sa speli sau sa trimiti la curatat hainele de iarna pe care le-ai depozitata in saci pe timp de vara, pentru ca perioada petrecuta in saci le poate da un miros neplacut . Paltoanele si sacourile trebuie lasate sa se intinda cateva zile pe umerase, in incaperi aerisite, inainte de a fi calcate.


4 In cazul in care ai o problema cu moliile din sifonier, este bine sa te ocupi de acest aspect. Deschide usile sifonierului si scoate hainele la aerisit. Lasa sifonierul sa se aeriseasca si aseaza in el substante speciale sau levantica .


5 Aspira si curata bine tapiseriile. Nu uita sa muti mobilele astflel incat sa cureti bine pe dedesubt si pe langa ele. Pentru ca in vara asta ai stat mai mult cu geamurile deschise, sigur s-a depus praf si pe sifonier. De asemenea, usile atrag praful, mai ales pe latura de sus, asa ca sterge-le. Nu uita nici de usa de la intrare.


6 Este bine sa retii ca trebuie sa curateti mereu de sus in jos. Aspira draperiile si jaluzelele, sterge pervazele si alte accesorii ale geamurilor apoi aspira podelele. De asemenea, incepe intotdeauna curatenia din ultima camera si ia-ti cu tine toate ustensilele necesare curateniei pentru a nu te mai duce dintr-o camera in alta.


7
Spala lustrele si veiozele cu atentie dar si geamurile la interior si exterior. Zilele innorate sunt cele mai bune pentru a observa petele si darele de pe geamuri.


8 Curata si organizeaza dulapurile de bucatarie. Renunta sa mai tii la vedere aceesoriile pe care le folosesti cu precadere pe timp de vara cum sunt dispozitivele pentru gheata sau pentru gratare.


9 Nu vei mai avea nevoie mult timp de castroanele mari de salate, pentru ca legumele proaspete vor fi din ce in ce mai rare astfel ca este indicat sa depozitezi in debarale o parte din ele.


10
Ocupa-te de curatarea profesionala a covoarelor. Dupa-amiezele caldute de toamna vor grabi uscarea lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea