Amenajarea casei

#casa #pregatiri casa toamna # casa toamna # pregatiri casa

Pregatiri in casa pentru toamna

Odata cu venirea toamnei, casa poate fi pregatita pentru sezonul rece. Schimba hainele din dulap si decoratiunile interioare, astfel incat sa fii in ton cu noul anotimp.

Iata 6 pregatiri care pot fi facute in casa pentru toamna:

1. Indepartarea paianjenilor

Toamna este sezon de reproducere pentru paianjeni si momentul cand femelele depun oua. Este bine ca la curatenia generala de toamna sa verifici toate colturile si locurile in care ar putea fi paianjeni pentru a-i indeparta. Astupa toate fisurile si gaurile pe care le gasesti prin casa.

Pe langa traditionala matura, se poate folosi un dispozitiv impotriva paianjenilor. Acesta emite ultrasunete care sunt percepte de catre insecte ca semnalele inamicilor naturali si, prin urmare, vor evita acea zona.

2. Izolatia casei

Verifica izolatia casei in zilele insorite de toamna, inainte de primul ger. Acoperisul, peretii, ferestrele trebuie sa fie reparate daca prezinta probleme astfel incat pierderile de caldura din iarna sa fie minime.

3. Alte treburi si lucrari pentru toamna

Daca stai la casa, curata jgheaburile si burlanele inainte de primele ploi de toamna. Mobila de pe terasa si gratarul trebuie curatate si pregatite pentru depozitare. Daca ai instalatii de iluminat in curte, verifica fiecare bec si aparat in parte.

In cazul in care pe ferestre s-a acumulat praf pe timpul verii, poti spala ferestrele pana la urmatoarea curatenie majora, de sarbatori. Curata sitele de la geamuri de praful si impuritatile acumulate si instaleaza-le inapoi, fixate bine, daca le vei folosi in continuare.

Scoate din camara sau de pe balcon borcanele si lucrurile de care ai nevoie in bucatarie in urmatoarele luni.

4. Modificari in dulapul de haine

Spala hainele de vara apoi impacheteaza-le. Acestea si accesoriile de vara pot fi pune in saci sigilati si depozitate pe rafturi inalte, unde nu umbli des. Nu uita de echipamentele sportive care nu-ti vor mai fi de folos toamna si iarna, cum sunt rolele. Curata incaltamintea de vara si depoziteaza-o separat, mai ales pe cea decupata, pe care nu o mai folosesti pana la vara.

5. Reamenajeaza un spatiu din casa

Daca ai fost plecat in concediu si nu ai avut timp sa te ocupi de casa, acum este momentul sa reamenajezi o incapere, oferindu-i alt rol. In prima jumatate a toamnei temperaturile sunt suficient de ridicate incat peretii sa se usuce repede in caz de zugravit. Poti cumpara o mobila noua pentru camera copilului sau poti reconditiona un mobilier mai vechi.

6. Decoreaza casa pentru toamna

Renunta la recipientele de sticla cu nisip si scoici pentru a le inlocui cu alte decoratiuni de sezon cum sunt nucile vopsite in arama sau conurile de brad si florile uscate. Pune pe jos un covor sau o rogojina in nuante de rosu si cafeniu si inveseleste canapeaua cu perne galbene sau portocalii. O vaza cu flori de toamna poate intregi aspectul de toamna al unei camere.

Chiar si in baie sau bucatarie spatiul poate fi amenajat pentru a fi in ton cu sezonul. Alege prosoape in culorile toamnei sau cu imprimeuri cu frunze.

Foto: makingthishome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea