Amenajarea casei

#amenajare pod #velux #pod

Descopera potentialul podului casei

Desi arhitectura caselor traditionale romanesti este una ofertanta din punct de vedere al mansardarii podului, o mare parte a caselor din Romania nu utilizeaza podul ca spatiu de locuit. Avand unu sau doua etaje, casele traditionale romanesti folosesc podul, in general, strict pentru depozitare.

Argumentele pentru utilizarea spatiului din podul casei sunt preponderent de natura economica si functionala si vom incerca sa le transpunem in continuare.

De ce sa renovezi?

Deoarece castigi un spatiu suplimentar cu minim de buget, iar intotdeauna o sa ai nevoie de mai mult spatiu. Fie ca familia se mareste, fie ca ai nevoie de o camera de oaspeti, fie ca vrei un spatiu de lucru de acasa, fie ca amenajezi aici o debara - pana la urma, mansarda poate capata destinatia camerei dorite, cu conditia ca in amenajarea ei sa ai in vedere avantajele pe care le ofera pozitionarea la ultimul etaj.

Deschidere pe inaltime

Multe poduri neutilizate au o deschidere care permite folosirea in intregime a inaltimii podului. Sfatul specialistilor este sa utilizezi acest spatiu la maxim pentru a aduce cat mai multa lumina naturala in interior. Montand ferestre de mansarda VELUX mai sus, iluminezi in profunzime si asiguri o circulatie mai buna a aerului.

Buna izolare si consum redus de energie

Se stie ca podurile neutilizate sunt, de regula insuficient izolate, de aceea izolarea podului este recomandata chiar daca mansarda este nelocuita sau daca nu este planificata o extindere, deoarece podul neincalzit functioneaza ca o perna de aer termoizolanta.

Odata cu renovarea podului, este necesar sa acorzi o atentie marita, atat izolarii corespunzatoare a peretilor, dar si invelitorii. Reabilitatea termica a podului rezolva deci problema pierderilor de caldura prin acoperis, ceea ce duce la facturi mai mici la incalzire pe timp de iarna, dar si la un confort termic optim in mansarda in perioada verii.

Buget redus comparativ cu ridicarea unui alt etaj

Bugetul alocat va fi unul rezonabil deoarece investitiile facute in amenajarea unei mansarde sunt mai mici decat cele necesare ridicarii unui alt etaj. Existand infrastructura si utilitatile, costul investitiilor facute in amenajare va scadea semnificativ. Mergi pe structura existenta, pozitioneaza baia de la mansarda deasupra celei deja existente, tevile de scurgere si de apa calda si rece - in prelungirea celor existente.

Avantajelor economice ale unei locuinte la mansarda - spatiul castigat si investitia mica - li se adauga si cele estetice si de sanatate. Amenajarea unei locuinte la mansarda constituie un mod de a ne apropia mai mult de natura, de a o contempla si de a ne bucura de spectacolul ei zilnic, fara a o distruge. Iluminata natural prin ferestre de mansarda VELUX, mansarda va contribui la sanatatea ocupantilor ei care se vor bucura de multa lumina naturala, aer curat, energie si un tonus pozitiv.

Pentru inspiratie si consultanta specializata gratuita acceseaza velux.ro.

Advertorial

  •   2016-08-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.