Amenajarea casei

#amenajarea casa #cafea #casa #cafenea # decor parizian # stil frantuzesc #decorarea casa

Decoreaza in stilul cafenelelor frantuzesti

Te regasesti in stilul parizian sau ai o pasiune pentru atmosfera intima si romantica a cafenelelor pariziene? Poti sa recreezi aceasta atmosfera in bucataria sau livingul tau folosind diverse elemente decorative ce amintesc de Paris. Iata cateva idei pentru a da o nota pariziana locului in care obisnuiesti sa-ti savurezi ceaiul sau cafeaua:


Mobilier de cafenea


Opteaza pentru o masuta mica, joasa, rotunda si scaune cu diverse elemente decorative confectionate din lemn sau fier forjat.

Cafenelele frantuzesti au o nota intima astfel ca daca vrei sa recreezi aceasta atmosfera in casa ta este bine sa optezi pentru o masuta gen bistro amenajata pentru 2, maxim 4 persoane.


Tablouri


Inrameaza fotografii reprezentative cu tematica pariziana si aseaza-le pe pereti sau cumpara postere asortate cu paleta cromatica folosita in restul incaperii.

Opteaza pentru stichere de perete sau imagini cu diverse cafenele sau chiar cu cesti de cafea, expresso sau lapte care sa aminteasca de atmosfera dintr-o cafenea.
 

Decoratiuni speciale


Retraieste atmosfera vestitelor cafenele pariziene in caminul tau folosind diverse decoratiuni reprezentative.

Ca sa conturezi o atmosfera romantica, foloseste lumanari, lampi, lampadare de culori inchise, brodate cu margele.

De asemenea, aseaza la vedere, eventual pe polite, diverse borcane decorative si recipiente speciale de cafea, cescute si ceainice pictate.

O alta idee este sa de amplasezi intr-un colt o tabla neagra de meniu, pe care sa scrii cu creta colorata, cu o caligrafie frumoasa, cuvinte in franceza. Poti sa o atarni de perete sau sa o asezi pe un sevalet cu trei picioare.

Pentru a crea o atmosfera speciala foloseste decoratiuni cu aspect vintage, un ceas de perete din lemn spre exemplu sau o fara de masa brodata.


Plante


Foloseste ghivece din ceramica pictate cu diverse plante cataratoare preferabil ca iederele sau muscatele cataratoare.

De asemnea, asigura-te ca pe centrul mesei este asezat un mic ghiveci cu o planta decorativa inflorita sau o vaza cu flori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului