Decoreaza casa Feng Shui in doar 30 de minute

Amenajarea casei

#feng shui #decorare casa #decoratiuni feng shui #casa feng shui

Decoreaza casa Feng Shui in doar 30 de minute

Termenul chinezesc Feng Shui se traduce ca apa si vant, lucruri care sunt asociate cu starea buna de santate in cultura chineza. Practic, acest cult vechi de 3.000 de ani are ca principiu de baza atragerea energiei pozitive in casa. Daca unele legi ale Feng Shui-ului sunt foarte elaborate si necesita mult timp, exista cateva trucuri simple, care pot fi realizate in doar cateva minute, pentru a atrage bunastarea in caminul tau. Iata cateva dintre acestea:

1. Ordinea elibereaza energia Chi

Dezordinea in casa este una dintre barierele catre energia pozitiva. Cultul Feng Shui spune ca energia pozitiva sau Chi poate circula numai atunci cand exista ordine deplina. Asadar, curatenia in casa va mari spatiul casei tale si va permite o mai mare claritate mentala si va spori sentimentul de bunastare.

2. Intrarea casei

Usa de la intrare este un element vital Feng Shui, deoarece aceasta sporeste accesul de energie. O intrare primitoare este cheia pentru un spatiu echilibrat. Pentru a atinge insa acest sentiment de echilibru, intrarea casei nu trebui sa aiba obstacole inestetice, cum ar fi cosuri de gunoi, ghivece cu flori fisurate sau plante moarte. De asemenea, asigura-te ca usa de la intrare se deschide usor, fara scartaituri, si este foarte bine intretinuta, vopsita proaspat mereu.

3. Ascunde cutitele

Cutitele atrag energia negativa potrivit traditiei Feng Shui. Din acest motiv, unii practicieni sugereaza ca aceste cutite de bucatarie sa nu fie tinute la vedere, ci intr-un sertar sau un suport special.

4. Nu lasa televizorul la vedere

Desi a devenit indispensabil, televizorul nu este propice bunastarii. Daca doresti sa aderi la cultul Feng Shui, ascunde televizorul intr-un dulap sau orice alt loc. Important este ca acesta sa nu fie un punct focal al camerei.

5. Pozitia patului

O alta regula de baza a cultului Feng Shui este asezarea patului pe peretele situat vizavi de usa. De asemenea, este foarte important sa asezi patul astfel incat sa ramana spatiu pe ambele laterale ale acestuia.

Sursa foto: everydaytalks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare