Amenajarea casei

#decor creioane #creioane colorate #rama foto creioane #vaza creioane

Decoratiuni din creioane pentru o casa cu design original

Noul an scolar se apropie cu pasi repezi, semn ca tematica scolareasca isi poate face loc in viata ta, prin intermediul obiectelor de decor cu care iti infrumusetezi locuinta. Cum ar fi sa adaugi un strop de originalitate designului interior cu cateva decoratiuni din creioane cu adevarat inspirate?

Probabil ca privesti cu scepticism ideea ca banalele instrumente de scris pot realiza cu adevarat obiecte de decor care sa merite un loc de cinste in designul casei tale. Exemplele de decoratiuni cu creioane de mai jos te vor face sa te razgandesti rapid si sa iti doresti sa le asezi pe rafturile mobilierului tau!

Vaza din creioane

Efectul vizual pe care creioanele identice il ofera atunci cand sunt perfect aliniate te poate lasa fara cuvinte. Una dintre cele mai inspirate decoratiuni din creioane este vaza infrumusetata de aceste obiecte de scris traditionale, care ne duc cu gandul la frumoasa perioada a copilariei.

Ai nevoie de o vaza cilindrica din sticla cu diametrul de 15 cm, circa 40-50 de creioane numarul 2 in nuanta ta preferata, o panglica obisnuita, un pistol pentru lipit si lipici special (le gasesti in magazinele de specialitate). Lipeste creioanele cu varful in sus, perfect aliniate, apoi leaga panglica de jur imprejur.



Sursa foto: allyou.com

Rama foto din creioane

Pentru aceasta decoratiune inedita, ai nevoie de 12-15 creioane numarul 2, ascutitoare, pistol de lipit si lipici special, rama foto plata (laturi egale sau mici de 15 cm), vopsea acrilica, pensula mica de pictat si pahar.

Amesteca nuantele de vopsea acrilica astfel incat sa obtii o nuanta similara cu cea a creioanelor si picteaza lemnul ramei simple, in doua-trei straturi.

Aliniaza cate trei-patru creioane pe fiecare latura a ramei, astfel incat fiecare varf sa ajunga in dreptul radierei creioanelor de pe latura cu care se intersecteaza. Insemneaza creioanele in locurile in care se intersecteaza cu celelalte si ascute fiecare creion in parte astfel incat sa fie cu 0,5 cm mai scurt decat linia marcata. Lipeste-le apoi exact ca in imaginea de mai jos:



Sursa foto: allyou.com

Monograma din creioane

Vrei ca initiala numelui tau sau al cuiva drag sa atraga atentia tututor? Fa-o din creioane clasice si inrameaz-o, folosind aceeasi tehnica a ramei foto din creioane.


Sursa foto: pinterest.com

Ghiveci cu flori din creioane

Ce-ai spune daca ai transforma cateva creioane in tulpina unor flori de ghiveci create de tine din material textil, pentru un obiect de decor superb, multicolor si foarte creativ?


Sursa foto: pinterest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului