Amenajarea casei

#decoratiuni craciun #decoratiuni brad #brad de craciun #globuri de craciun #impodobirea bradului

Decoratiuni de brad pe care trebuie sa le incerci

In perioada sarbatorilor de iarna, bradul de Craciun devine punctul de atractie al casei. Impodobit cu decoratiuni colorate si stralucitoare, acesta este elementul catre care se va indrepta atat atentia familiei, cat si a invitatilor. Pentru a transforma bradul de Craciun intr-o adevarata opera de arta, iata cateva decoratiuni pe care ai putea sa le incerci!

1 Globuri colorate din sticla

Globurile stralucitoare, din sticla, sunt esentiale, indiferent de stilul in care ai ales sa iti decorezi bradul (traditional, contemporan etc.). In cazul in care ti-ai propus sa mergi pe decoratiuni clasice, cauta globuri rosii, albe, argintii si aurii. In schimb, pentru a obtine un brad decorat modern, opreste-te asupra unor globuri cu modele grafice, dar si asupra unor culori inedite, cum ar fi verdele sau fuchsia.

2 Decoratiuni handmade

Pentru un plus de inedit, ai putea incerca sa iti confectionezi singur decoratiunile de brad. Spre exemplu, un aspect interesant il vor conferi obiectele decorative realizate din pergament sau hartie cu aspect invechit, panglicile colorate si ornamentele cu parfum vintage.

3 Flori din matase

O sugestie interesanta ar putea fi aplicarea unor decoratiuni sub forma unor flori din matase, cum ar fi trandafirii, hortensiile si magnoliile. Acestea vor da un plus de eleganta bradului tau si pot fi combinate cu alte obiecte decorative la fel de elegante. Nu uita sa optezi pentru nuante pale, care vor spori aspectul elegant al bradului tau.

4 Decoratiuni naturale

Pentru cei care sustin protejarea mediului inconjurator, exista decoratiunile 100% naturale. Acestea pot lua cele mai diverse forme, de la conuri de brad la frunze colorate si ornamente din crengute. Pentru a da stralucire bradului de Craciun, nu ezita sa folosesti un spray care sa ofere luciu ornamentelor alese.

5 Clopotei veseli

Clopoteii sunt decoratiuni care nu ar trebui sa lipseasca din bradul tau! Plaseaza-i alaturi de celelalte ornamente alese si, pentru a-i pune in evidenta, ii poti marca prin intermediul unor crengute cu bobite colorate (cum ar fi Ilex verticillata, cu fructe mici, rotunde si rosii).

6 Decoratiuni animale

In acest an, ai putea sa alegi un animal ca tema pentru decoratiunile de Craciun. Spre exemplu, poti sa inserezi obiecte decorative sub forma de bufnite a caror culoare sa fie in concordanta cu restul ornamentelor pentru care optezi. Bufnitele albe sunt cele mai indicate, in acest caz, intrucat se potrivesc intocmai cu sezonul rece si atmosfera de Craciun.

7 Decoratiuni patriotice

In cazul in care nu te temi de combinatiile indraznete de culori, poti incerca decoratiunile patriotice: rosii, galbene si albastre. Acestea se vor imbina perfect cu decoratiuni aurii si argintii - nu uita, insa, sa alegi o instalatie de brad monocroma pentru a permite celorlalte decoratiuni sa iasa in evidenta, dar si pentru a evita supraincarcarea cromatica a bradului.

8 Decoratiuni celeste

Inspirate de stralucirea astrelor, decoratiunile celeste sunt o alegere cu adevarat spectaculoasa! Opteaza pentru ornamente aurii, care sa reflecte lumina, si imbina-le cu alte decoratiuni in culori indraznete, cum ar fi verdele si movul.

Sursa foto: ledhulahoops.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului