Amenajarea casei

#decor vintage glamour #tapet #oglinda #candelabru #rama foto

Decor vintage glamour pentru o locuinta eleganta

Decorul vintage glamour este o dovada a elegantei desavarsite, deoarece combina elemente inspirate din moda epocilor trecute cu elemente moderne, care inspira lux si opulenta. La final, obtii un decor elegant si primitor, la care nu vei vrea sa renunti prea usor, indiferent de tendintele care vor aparea. Decorul vintage glamour nu este greu de obtinut, insa necesita rabdare, mai ales in ceea ce priveste gasirea pieselor de mobilier si a decoratiunilor.

Alege nuante pastel cu accente de culoare

Stilului vintage ii corespunde o gama diversificata de nuante pastel, de la albastru ciel pana la roz prafuit, bej, alb-galbui, maro deschis sau galben pai. Toate aceste nuante pastreaza un aer retro si sunt ideale pentru a da o nota eleganta locuintei. Pentru stilul vintage glamour poti alege sa folosesti in una dintre camere un tapet in nuante pastel, cu un imprimeu floral delicat.

Pune in valoare o zona a camerei cu ajutorul accentelor de culoare, care contrasteaza cu tonurile deschise si creeaza un punct de interes. Pentru partea "glamour", poti opta pentru decorarea peretelui cu o oglinda cu rame metalice, moderna si sofisticata.

Foloseste elemente cu iz regal

Elementele cu iz regal pot da locuintei tale aerul vintage glamour pe care ti-l doresti. Daca nuantele pastel nu sunt compatibile cu preferintele tale, poti opta pentru elemente in nuante bogate, nobile, cum ar fi maroul inchis sau violetul. Alege piese de mobilier care te duc cu gandul la imaginile din palatele de altadata, cum ar fi un pat inalt cu tablie tapisata sau un pat din fier forjat.

Corpurile de iluminat joaca si ele un rol important in crearea decorului vintage glamour. Renunta la aplicele montate pe tavan si inlocuieste-le cu un candelabru elegant.

Foloseste elemente inedite pentru decor


Stilul vintage glamour iti permite sa te sustragi de la regulile de baza in amenajarea locuintei. Prin urmare, poti alatura in aceeasi incapere piese de mobilier si decoratiuni care provin din stiluri diferite. Nu dai gres daca asezi o masa cu finisaj metalic sau dintr-un material cu efect oglinda, iar alaturi pui un scaun din plastic transparent, cu sezut din piele.



Decorul vintage glamour nu se demodeaza niciodata, dar ii poti aduce intotdeauna imbunatatiri, daca optezi pentru decoratiuni ingenioase si pentru alte elemente care dau locuintei un aer elegant.

Sursa foto: pinterest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea